Menu

Verlies tegen De Graafschap

vrijdag 22 oktober 2021

Wedstrijdverslag VVV-Venlo – De Graafschap

VVV-Venlo heeft vrijdagavond verloren van De Graafschap. In Venlo kwam de ploeg van trainer Jos Luhukay niet verder dan een doelpunt van Sven Braken en dat bleek niet genoeg voor een resultaat tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie: 1-2.

In Covebo Stadion – De Koel – begon VVV met Kees de Boer in de basis. De Volendammer, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Venlo, kreeg van Luhukay de kans op het middenveld. Wassim Essanoussi schoof daardoor een linie op en startte de wedstijd als rechtsbuiten, wat ten koste ging van Joeri Schroijen, die op de bank begon. Voordat er werd afgetrapt werd Danny Post nog gehuldigd. De aanvoerder van VVV speelde vorige week tegen Excelsior zijn 250ste officiële duel in Venlose dienst en werd daarom in het zonnetje gezet. Ook voormalig VVV-speler Jonathan Opoku, die momenteel onder contract bij De Graafschap, werd voorafgaand aan de wedstrijd bedankt voor bewezen diensten.

Weinig spektakel in eerste helft
Na de plichtplegingen begon VVV heel aardig aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten had de thuisploeg veel de bal en drong het De Graafschap terug. De grootste kansen waren in het eerste halfuur echter voor de bezoekers. Nadat De Graafschap al een keer vanaf de linkerkant over schoot, moest Lukas Zima handelend optreden. De doelman van VVV- hield zijn ploeg op de been met een redding met zijn voet en even later voorkwam Simon Janssen met een uiterste krachtsinspanning een tegentreffer. Vervolgens zorgden de supporters in de 32ste minuut voor een mooi moment. De onlangs overleden De Graafschap-supporter Nick kreeg een fraai eerbetoon met spandoeken en lampjes van de aanhang van De Graafschap én de aanhang van VVV, die samen in koor You Never Walk Alone zongen.

Op het veld was het na dat eerbetoon even wachten op wat opwinding, totdat VVV nog twee keer dicht bij een doelpunt was. Sven Braken was gevaarlijk na een snelle tegenaanval van VVV, maar kopte na een voorzet van Essanoussi over het doel van Hidde Jurjus. De keeper van De Graafschap moest daarna tot het uiterste gaan om te voorkomen dat De Boer de score opende namens VVV. Een goed afstandsschot van De Boer werd door Jurjus op fraaie wijze tot corner verwerkt. Daarmee zorgde de goalie ervoor dat beide teams zonder doelpunten de rust in gingen.

Doelpunten in rap tempo
In het tweede bedrijf was het De Graafschap dat sterk begon. Nadat VVV al twee waarschuwingen kreeg, kwamen de bezoekers op voorsprong via een onhoudbaar schot van Giovanni Korte. De Graafschap kon echter niet lang genieten van die voorsprong, want vijf minuten later lag de gelijkmaker al in het netje. Braken kreeg de bal cadeau van Elmo Lieftink en twijfelde vervolgens geen moment. De Maastrichtenaar ging richting het doel, kwam naar binnen en zette VVV vervolgens met een droge schuiver in de verre hoek op gelijke hoogte: 1-1. Reden tot juichen dus in De Koel, maar opnieuw liet een doelpunt aan de andere kant niet lang op zich wachten. Jasper van Heertum kreeg de kans om in de zestien te draaien en te schieten en zo zette de centrale verdediger De Graafschap weer op voorsprong.

VVV en De Graafschap bewaarden het spektakel duidelijk voor de tweede helft. Na de 1-2 van de ploeg uit Doetinchem, was het namelijk opnieuw direct gevaarlijk voor het andere doel. Braken dacht met een omhaal op spectaculaire wijze te kunnen gaan scoren, maar zag dat doelman Jurjus de bal recht op zich af kreeg. In de situatie die leidde tot die omhaal van Braken schreeuwde VVV om een penalty vanwege hands. Scheidsrechter Martin Pérez wilde echter van niets weten. In de minuten daarna kwam de ploeg van Luhukay niet veel verder dan een afstandsschot van Post dat over vloog en een gevaarlijke voorzet van De Boer, die geen medespeler bereikte.

Spannend slot
Zo moest het opnieuw gebeuren in de slotfase voor VVV, dat in het laatste kwartier met invallers Mitchell van Rooijen, Joeri Schroijen, Ertan Hajdaraj en Erik Sorga op jacht ging naar de gelijkmaker. De Boer zette goed door en wist de bal net voor doelman Jurjus weg te tikken, bijna was daar een VVV speler die kon binnenschieten. De bal kwam echter weer terug in de handen van doelman Jurjus. In de 7 minuten blessuretijd bleef VVV het proberen, een echte grote kans bleef helaas uit. De wedstijd eindigde in 1-2.

VVV-Venlo – De Graafschap: 1-2 ( 0-0 )
52. 0-1, Giovanni Korte.
57. 1-1, Sven Braken.
62. 1-2, Jasper van Heertum.
Toeschouwers: 5657
Scheidsrechter: Pérez
Gele kaart: Janssen (VVV-Venlo), Fortes, Schuurman ( De Graafschap)

Opstelling VVV-Venlo: Lukas Zima; Tobias Pachonik, Tristan Dekker, Brian Koglin, Simon Janssen; Danny Post ( 75. Mitchell van Rooijen ), Kees de Boer, Levi Smans ( 79. Ertan Hajdaraj); Wassim Essanoussi ( 45. Carl Johansson ), Sven Braken ( 79. Erik Sorga ), Yahcuroo Roemer ( 75. Joeri Schroijen ).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Jeffry Fortes, Roland Baas ( 70. Jonathan Vergara Berrio ); Rick Dekker, Jesse Schuurman, Elmo Lieftink; Hicham Acheffay ( 80. Danzell Gravenberch) , Devin Haen ( 73. Jonathan Opoku ), Giovanni Korte ( 81. Joey Koonings ).

 

mf2