Menu

Verlies tegen Feyenoord

zondag 3 november 2019

VVV heeft de wedstrijd tegen Feyenoord met een 0-3 nederlaag afgesloten. In een regenachtige Koel kwamen de Rotterdammers in de eerste helft dankzij doelpunten van Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis op een 0-2 voorsprong. In de blessuretijd van de wedstrijd maakte Berghuis er vanaf de strafschopstip nog 0-3 van. De Venlonaren stonden toen al met tien man op het veld, nadat Christian Kum in de 68ste minuut met een rode kaart naar de kant moest.

Robert Maaskant stuurde een sterk gewijzigde basiself het veld in, vergeleken bij de laatste wedstrijden tegen Groene Ster en Fortuna Sittard. Zo mocht Kum starten als linksachter en nam het drietal Evert Linthorst, Richard Neudecker en Peter Van Ooijen plaats in de rug van diepe spits Haji Wright. De tandem Lee Cattermole-Danny Post moest zorgen voor de defensieve balans op het middenveld.

De Venlonaren namen in de eerste helft brutaal  het initiatief en dwongen het Feyenoord van de debuterende trainer Dick Advocaat terug. De Rotterdammers lieten zich dat welgevallen en plooiden helemaal terug. Tot grote kansen leidde het offensieve Venlose voetbal niet, hoewel Linthorst en Neudecker met pogingen steeds dichter bij het doel van Kenneth Vermeer kwamen. Het eerste echte kansje voor VVV ontstond uit de eerste hoekschop van de wedstrijd. Bij de tweede paal was het Steffen Schäfer die de bal niet tussen de palen kreeg. Terwijl VVV aandrong, gokte Feyenoord op de tegenaanval. Die kwam er in de achttiende minuut. Uit een voorzet van Jens Toornstra was het Jörgensen die het beste oplette, bij de eerste paal opdook en met bekeken bal in de korte hoek De Koel in rouw dompelde: 0-1. VVV bleef aandringen, maar kansjes voor Wright en Tobias Pachonik waren niet aan de Venlonaren besteed. Aan de andere kant echter, nam uit een flipperkast-situatie, de nieuwbakken aanvoerder Steven Berghuis de bal in één keer uit de lucht. Zijn wondervolley van bijna 20 meter belandde in de verre hoek achter Kirschbaum. VVV kwam het tweede tegendoelpunt niet meer te boven en de eerste helft bloedde dood waardoor de teams met een 0-2 ruststand naar de thee gingen.

Met hernieuwde energie gingen de Venlonaren in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer. Het beeld van de wedstrijd bleef hetzelfde: de Rotterdammers hielden de ruimtes klein, terwijl de Venlonaren trachtten een gaatje in de vanmiddag zo hechte Feyenoord-defensie te vinden. De druk resulteerde echter ditmaal helemaal niet in kansen. Hoewel VVV een optisch overwicht had, kwamen de Venlose aanvallers niet in de buurt van Vermeer. Met een grove charge op Steven Berghuis maakte Kum in de 68ste minuut een einde aan alle Venlose hoop. De linksachter, die al een gele kaart op zak had, liet Kevin Blom geen keuze en moest met een rode kaart vertrekken. Ook invallers Jonathan Opoku en John Yeboah (voor Van Ooijen en Cattermole) konden een aansluitingstreffer niet forceren. Ook Feyenoord vond het wel goed, waardoor het er in de laatste twintig minuten niet meer beter op werd. Pas in blessuretijd konden de ingedutte supporters nog even opveren na een handsbal van Schäfer in de eigen zestienmeter. Berghuis wist wel raad met het buitenkansje en met zijn tweede treffer van de middag zette hij de 0-3 uitslag op het scorebord.

VVV-Venlo - Feyenoord ( 0- 2 ) 0-3
18. Jörgensen ( 0-1 ), 33. Berghuis ( 0-2 ), 90+2. Berghuis (strafschop) ( 0-3 )
Scheidsrechter: Kevin Blom
Gele kaarten: Post (VVV-Venlo), Jörgensen (Feyenoord)
Rode kaart: Kum '69 ( 2 keer geel )
Toeschouwers: 6.572

VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Schäfer, Röseler, Kum, Cattermole (Yeboah '73 ), Post, Neudecker, Linthorst, Wright, van Ooijen (Opoku '72 )

Feyenoord: Vermeer, Karsdorp (Geertruida '77 ), van der Heijden, Haps, Toornstra, Kökcü, Fer, Berghuis, Jörgensen ( Narsingh '83 ), Sinisterra ( Larsson '81 )

mf2