Menu

Verlies tegen Fortuna Dusseldorf

donderdag 10 oktober 2019

Op donderdag 10 oktober stond er voor de selectie van VVV-Venlo een besloten oefenduel tegen Fortuna Düsseldorf op het programma. In het Paul Janes stadion werd de bal om 15.00 uur, door Haji Wright, aan het rollen gebracht.  

VVV-Venlo begint goed aan de wedstrijd, de ploeg van Robert Maaskant heeft in de openingsfase van de wedstrijd dan ook het overwicht op het veld en Fortuna Düsseldorf zakt in op de eigen helft. VVV slaagt er echter niet in om door de defensie heen te voetballen en na het eerste kwartier neemt Fortuna het heft in handen en is het de ploeg van trainer Friedhelm Funkel die de eerste kans van de wedstrijd weet te creëren. Maar het schot wordt goed geblokt door Tristan dekker, die overigens in de basis startte tijdens dit duel.

De wedstrijd golft op en neer en tien minuten voor rust creëert VVV-Venlo een vlot lopende aanval die bijna tot de openingstreffer lijdt. Na een bal van achteruit is het Danny Post die van tien meter buiten de zestien uithaalt maar de bal enkele centimeters over de lat ziet vliegen.

Er wordt in de eerste helft niet gescoord en beide teams gaan dus de kleedkamer in met de brilstand nog op het bord.

Fortuna Düsseldorf komt beter uit de kleedkamer dan VVV-Venlo en na tien minuten in de tweede helft creëren zij dan ook de eerste grote kans van de tweede helft. Na een goede voorzet vanaf de linker kant laat spits Thomas Pledl doelman van Crooij kansloos, maar zijn kopbal komt op de paal.

Niet veel later, in de 64e minuut komt Fortuna dan wel op een 1-0 voorsprong. Tekpety krijgt de bal van Ampomah en net binnen de zestien haalt hij de trekker over. De bal schuift langs van Crooij in de linker onderhoek.

Na deze tegentreffer probeert VVV-Venlo meteen een gelijkmaker te forceren, maar in de 75e minuut krijgt VVV-Venlo bijna de 2-0 tegen. Het is op nieuw Thomas Pledl die de paal raakt, dit keer uit een vrije trap. VVV-Venlo creeert hierna nog een aantal kansen, maar echt gevaarlijk worden de Venlonaren niet meer. Het lukt VVV-Venlo dus niet meer om de gelijkmaker te produceren. De wedstrijd in Düsseldorf eindigt in 1-0 voor de Duitsers.

Fortuna Düsseldorf: Dennis Gorka, Kasim Adams, Alfredo Morales, Erik Thommy (Nana Ompmah 45’), Thomas Pledl, Matthias Zimmermann (Tim Köther 45’),  Diego Contento, Rouwe Hennnings (Kelvin Ofori 45’), Robin Bormuth, Benard Tekpetey (Elmin Heric 62’), Johannes Büler

VVV-Venlo: Delano van Crooij, Roel Janssen (Samuel Scheimann 45’), Steffen Schäfer, Danny Post (Stan van Dijck 82’), Haji Wright (Aaron Bastiaans 82’), Peter van Ooijen, Johnatan Opoku, Richard Neudecker, Nils Röseler (Damian van Bruggen 45’), Tristan Dekker, Lee Cattermole (Simon Janssen 45’)

Fortuna Düsseldorf – VVV-Venlo: 1-0 ( 0-0 )
Tekpety ( 64’)

mf2