Menu

Verlies voor Jong VVV in Heerenveen

maandag 17 februari 2020

De volgende uitwedstrijd van Jong VVV-Venlo was wederom een verre uitwedstrijd. Ditmaal werd er gespeeld op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen tegen de plaatselijke SC.

In de eerste helft was het spelbeeld als volgt. Heerenveen was in de aanval en VVV was vooral bezig met het tegenhouden van de serie aanvallen, terwijl ook geloerd werd op een kans in de tegenstoot.

In de 32e minuut moesten de Venlonaren capituleren na een verraderlijke windvlaag waardoor een voorzet net goed viel voor de gastheren: 1-0. Het was aan keeper Antunic te danken dat het daarbij bleef en met die minimale achterstand gingen we ook de rust in.

De manschappen van trainer Reneerkens voelde dat er meer te halen was in de tweede helft en het spelbeeld kantelde dan ook. VVV werd dominanter aan de bal en kon via Kokkinis, Nabbe, N. Munsters en Essanoussi, enkele gevaarlijke schoten lossen. Helaas stond ook de keeper aan Friese zijde goed op te letten.

Dit was de start van een eindoffensief van de Venlonaren om een verdiend punt binnen te slepen, maar helaas kon dat niet worden bewerkstelligd. In de laatste minuut wist Heerenveen te profiteren en de 2-0 te maken, waardoor de nederlaag een feit was. Op basis van de tweede helft had de ploeg echter meer verdiend.

De volgende week heeft Jong VVV-Venlo geen wedstrijd. Op maandag 2 maart is Jong Feyenoord in Rotterdam de volgende tegenstander.

Jong SC Heerenveen - Jong VVV-Venlo
Doelpunten: 32. Espejord ( 1-0 ), 90. Smit ( 2-0 )
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -

Antunic; Ngobi, J. Munsters, Pleunis, Jahn; Mehler ( 58. Theuerzeit), N. Munsters, Nabbe; Mami ( 82. Roeffen), Kokkinis en Sultan ( 64. Essanoussi).

mf2