Menu

Viermaal winst jeugdteams

maandag 15 april 2019

Afgelopen zaterdag stonden er weer competitiewedstrijden op het programma voor onze jeugdteams. Alleen ons jongste jeugdteam O10 was vrij. Een korte terugblik op de gespeelde duels.

O19 kantelt wedstrijd na rust
VVV-Venlo O19 nam het op tegen Go Ahead Eagles O19. Na de uitschakeling in de halve bekerfinale was het voor de ploeg van trainer Jordy Reneerkens zaak om deze teleurstelling snel aan de kant te zetten. “In de eerste helft hadden we veel moeite met de hoge druk van de tegenstander en hun agressiviteit in de duels. Het was terecht 0-1 bij rust”, zegt trainer Jordy Reneerkens. Na de pauze herpakte de Venlose ploeg zich goed. “We gingen volop de strijd aan en deden de wedstrijd volledig kantelen wat resulteerde in een 2-1 overwinning. Complimenten aan de spelersgroep, na deze hectische week!”

Belangrijke punten voor O17
VVV-Venlo O17 ging in Beverwijk op bezoek bij vv DEM O17. Thuis hadden de Venlonaren vrij eenvoudig met 6-0 weten te winnen. De druk was dan ook groot. In de strijd tegen degradatie waren drie punten noodzakelijk. “We waren direct vanaf minuut één bij de les. We wisten de wedstrijd met veel overtuiging in te gaan wat een te magere 0-1 voorsprong opleverde”, aldus trainer Dominik Vergoossen.  Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. “Pas een kwartier voor tijd wisten we de score te verdubbelen. Hierdoor was het een lange tijd onnodig spannend. Al met al een terechte en belangrijke overwinning!”

Promotie O15 komt dichterbij
VVV-Venlo O15 heeft voor de achtste keer na de winterstop weten te winnen. De Kon. HFC O15 uit Haarlem werd met 1-0 verslagen. “De tegenstander had zich verdedigend aangepast aan ons door met een extra verdediger te gaan spelen. We hadden hier in het begin veel moeite mee. In zulke situaties moeten we aanvallend veel meer brengen”, blikt trainer Jeroen Schepens terug. Pal voor rust werd het 1-0. “Die goal viel op een ideaal moment, waardoor de tegenstander na rust toch meer risico’s moet gaan nemen. We hebben weinig kansen weggegeven. Een compliment naar de groep is op zijn plaats!”

O13 wint opnieuw
VVV-Venlo O13 heeft de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Alexandria’66 O13 met 0-3 weten te winnen. “Het hoge niveau van de trainingen moest een keer zichtbaar worden op zaterdagen. Het is goed om te zien dat dit wekelijks beter lukt. Ondanks de 0-2 voorsprong bij rust ontbrak het volgens mij in de eerste helft wel aan scherpte bij ons”, zegt trainer Joeri Janssen. De Venlonaren houden door de overwinning zicht op handhaving in de eerste divisie. “We hebben nog vier wedstrijden te gaan om ons veilig te spelen. Met de ontwikkeling die we na de winterstop doormaken moeten we hier veel vertrouwen uit halen.”

O12 ten onder in Groningen
VVV-Venlo O12 moest alweer voor de derde keer dit seizoen de lange reis naar Groningen maken waar FC Groningen O12 de tegenstander was. De Venlonaren gingen met 14-6 ten onder. “Het zijn lange dagen voor de jongens om een potje te ballen, maar het is nu eenmaal zo ingedeeld dus mogen we er niet over klagen. We hebben goed gespeeld! Aan de bal prima positiespel laten zien en zonder bal gretig om de bal te veroveren. Toch was FC Groningen effectiever in het afronden van de kansen. Wij lieten het na het mooie samenspel te belonen met doelpunten”, laat trainer Maarten Hanssen weten.

Uitslagen Jeugdopleiding 13 april:

VVV-Venlo O19 - Go Ahead Eagles O19: 2-1
vv DEM O17 – VVV-Venlo O17: 0-2
VVV-Venlo O15 – Kon. HFC O15: 1-0
Alexandria’66 O13 – VVV-Venlo O13: 0-3
FC Groningen O12 – VVV-Venlo O12: 14-6

 

mf2