Menu

Vitesse effectiever ( 0 - 4 )

zaterdag 19 oktober 2019

Na een weekend rust vanwege het interlandvoetbal, stond er voor VVV-Venlo meteen een aardige krachtmeting op het programma. Op de late zaterdagavond kwam de nummer vier van de Eredivisie, Vitesse, op bezoek in Covebo Stadion - De Koel -. VVV-Venlo moest het helaas zonder de geblesseerde middenvelder Evert Linthorst doen, die afgelopen week uitviel bij Oranje onder-20. Hij werd vervangen door Richard Neudecker.

De tactiek van trainer Robert Maaskant was vanaf de aftrap meteen duidelijk: veel druk op de bal en zelf veel balbezit. Dit zorgde ervoor dat Vitesse niet aan voetballen toe kon komen. In het eerste half uur waren de beste kansen dan ook voor VVV-Venlo. Na 5 minuten was daar dan de eerste kans van de wedstrijd: Peter van Ooijen schiet de bal recht op keeper Pasveer af. Door het spel van VVV-Venlo werd Vitesse achterin slordig. Zo kreeg Yeboah een grote kans door een mooie dribbel. Zijn schot ging helaas net voorlangs het doel. Door het aanvallende spel van VVV-Venlo kreeg de ploeg enkele corners waarin het heel gevaarlijk was, maar net de laatste finesse ontbrak. Zo werd er een variant gecreëerd waarbij Richard Neudecker de bal hoog over schoot. Danny Post kreeg vanuit een corner de kans om de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te koppen, maar Pasveer stond op de juiste plek.

In de eerste counter die Vitesse kreeg via oud-VVV’er Linssen, weten de bezoekers op een onverdiende 0-1 voorsprong te komen. Niet veel later is het diezelfde Linssen die opnieuw weet te scoren. Deze snelle tegentreffers leiden tot frustratie bij onder meer Peter van Ooijen die voor een overtreding de eerste gele kaart van de wedstrijd kreeg. Korte tijd daarna was het Cattermole die een conflict had met Bazoer waarbij de scheidsrechter Siemen Mulder ertussen moest komen. Diezelfde Bazoer wist vlak voor rust voor de 0-3 te tekenen met een afstandsschot. Met een pijnlijke 0-3 achterstand gaan beide ploegen de rust in.

In de tweede helft probeert VVV-Venlo de schade te herstellen. Opnieuw wordt er gekozen voor de aanval. Helaas leidt dit niet tot een offensief. Al snel in de tweede helft weet Vitesse, opnieuw uit een counter, een vierde treffer te maken. Na de vierde Arnhemse treffer koos VVV-Venlo om zorgvuldiger te gaan spelen en minder risico te nemen. Ook Vitesse had nog weinig zin om aan te zetten voor een eventuele vijfde treffer. Maaskant wisselt 2 aanvallers in de hoop nog een doelpunt te maken, maar ook de verse krachten hadden geen effect meer. Later in  de tweede helft zagen we nog enkele kansen van beide ploegen maar echter zonder resultaat.

Vandaag hebben we een lesje gekregen in effectiviteit van de Arnhemmers. De volgende wedstrijd is de Limburgse derby in Sittard tegen Fortuna Sittard.

VVV-Venlo - Vitesse 0-4 ( 0-3 )
Linssen ’29, 0-1, Linssen ’34, 0-2, Bazoer ’43, 0-3, Dicko ’53, 0-4
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Gele kaarten: Van Ooijen, Cattermole (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 5992

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Schäfer, Janssen, Post, Cattermole, Neudecker ( ’79. Opoku), Yeboah, Wright ( ’57. Sinclair), Van Ooijen ( ’57. Soriano).

Opstelling Vitesse: Pasveer, Dasa, Doekhi, Obispo, Clark, Bazoer, Foor, Linssen, Bero (’87. Vroegh), Matavz ( ’75. Buitink), Dicko ( ’66. Grot).

 

mf2