Menu

Vito en Clint naar PEC Zwolle

vrijdag 13 juli 2018

Vito van Crooij en Clint Leemans spelen met ingang van het nieuwe seizoen voor PEC Zwolle. Beide spelers sluiten vandaag aan bij het trainingskamp van de Overijsselse club in Epe. VVV-Venlo wenst beide spelers veel succes in Zwolle.

Venlonaar Vito is een kind van de club. Hij speelde sinds 2004 in de jeugd van VVV-Venlo en debuteerde in maart 2014 in het eerste elftal. In de loop van de jaren ontwikkelde hij zich sterk en werd een niet weg te denken kracht in het basiselftal. Clint Leemans volgde zijn opleiding bij PSV en speelde twee seizoenen bij VVV-Venlo. Hij schoot onze ploeg eigenhandig de Eredivisie in en bouwde een geweldige reputatie op dankzij zijn voortreffelijke traptechniek.

Algemeen directeur Marco Bogers: “We gunnen beide jongens deze mooie stap in hun carrière. Ze hebben de club veel gebracht en daar zijn we hen dankbaar voor.”

Overigens is het zo dat een groot deel van de transfersom terugvloeit naar de Stichting Investeringsfonds. “Dankzij het fonds hebben we in de financieel moeilijke jaren kunnen overleven. In het kader van de gemaakte afspraken, vloeien transfersommen grotendeels terug als aflossing van het fonds”, legt Bogers uit.

Het technisch hart van de club zal daarom met beperkte middelen op zoek gaan naar een uitbreiding van de selectie. Manager Voetbal Stan Valckx weet wat hem te doen staat. “Er zullen nog enkele spelers bij moeten. Met het aantrekken van Tino Susic hebben we de vervanger van Clint al in huis. Verder blijven we kijken naar versterkingen, waarvoor we nog ruim de tijd hebben.”

In het nieuwe seizoen zal in Seacon Stadion - De Koel - afscheid worden genomen van Vito en Clint.

mf2