Menu

Vito van Crooij terug op oude nest

dinsdag 25 augustus 2020

VVV-Venlo verwelkomt Vito van Crooij terug op het oude nest. De 24-jarige, in Venlo geboren, aanvaller tekent in zijn geboortestad een overeenkomst voor vier seizoenen.

Van Crooij is afkomstig van PEC Zwolle, waar de Venlose club hem twee seizoenen geleden aan verkocht. Destijds tekende hij in Zwolle ook een vierjarig contract.

Van Crooij doorliep in Venlo de jeugdopleiding en werd in de loop van het seizoen 2013-2014 vanuit de A-jeugd overgeheveld naar het eerste elftal. Hij maakte op 18-jarige leeftijd zijn competitiedebuut in de uitwedstrijd bij Achilles '29. Van Crooij scoorde in oktober 2014 zijn eerste officiële doelpunt in een duel om de KNVB-beker tegen MVV Maastricht. Enkele weken later tekende de Venlonaar een contract voor 2,5 jaar bij VVV-Venlo met een optie voor nog eens twee jaar.

 Na afloop van de tweede periode van het seizoen 2015-2016 won Van Crooij de Bronzen Stier, de prijs voor het beste talent uit de Eerste Divisie. In november 2016 werd Van Crooij's contract bij VVV tussentijds verlengd tot 2019. Voor aanvang van het seizoen 2018-2019 maakte hij samen met ploeggenoot Clint Leemans de transfer naar PEC Zwolle.

Nu is Van Crooij dus weer op het oude nest, en daar is hij blij mee: “Ik vind het fantastisch dat ik weer terug ben, daar waar het allemaal voor mij begonnen is. De stap naar Zwolle was voor mij destijds een goede keuze, maar de terugkeer naar Venlo is nu een hele bewuste. In Venlo wil ik weer aan spelen toekomen en belangrijk worden voor het team. Toen VVV-Venlo me benaderde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Uiteraard heb ik veel contact gehad met de jongens die er enkele seizoenen geleden ook al zaten én met m’n broer Delano. Ik heb enorm veel zin om weer in De Koel aan de slag te gaan!”

Technisch Manager Stan Valckx over de terugkeer van Van Crooij: “De speler Vito van Crooij is uiteraard een open boek voor ons als club. En juist zijn kwaliteiten kunnen we in ons team goed gebruiken: een creatieve jongen in de aanval met snelheid, die doelgericht is maar ook een prima voorzet in de benen heeft. Hij heeft hier in De Koel én daarbuiten in het verleden al laten zien wat hij in zijn mars heeft. Aan hem de taak om dat weer op te pakken en te laten zien dat hij dat nog niet verleerd is.”

mf2