Menu

Vito van Crooij van Koel naar Kasteel

vrijdag 25 juni 2021

Venlonaar Vito van Crooij verhuist van De Koel naar Het Kasteel. De 25-jarige Van Crooij, kind van VVV-Venlo, maakt per direct de overstap naar Sparta Rotterdam. Hij tekent een overeenkomst voor drie seizoenen bij de Eredivisionist.

Van Crooij doorliep in Venlo de jeugdopleiding en werd in de loop van het seizoen 2013-2014 vanuit de A-jeugd overgeheveld naar het eerste elftal. Hij maakte op 18-jarige leeftijd zijn competitiedebuut in de uitwedstrijd bij Achilles '29. Van Crooij scoorde in oktober 2014 zijn eerste officiële doelpunt in een duel om de KNVB-beker tegen MVV Maastricht. Enkele weken later tekende de Venlonaar een contract voor 2,5 jaar bij VVV-Venlo met een optie voor nog eens twee jaar.

Na afloop van de tweede periode van het seizoen 2015-2016 won Van Crooij de Bronzen Stier, de prijs voor het beste talent uit de Eerste Divisie. In november 2016 werd Van Crooij's contract bij VVV tussentijds verlengd tot 2019. Voor aanvang van het seizoen 2018-2019 maakte hij samen met ploeggenoot Clint Leemans de transfer naar PEC Zwolle. Daar tekende hij destijds een vierjarig contract. Vorig jaar zomer keerde hij echter terug naar Venlo, waar VVV hem een contract voor vier seizoenen voorschotelde.

Met de Koelclub degradeerde hij afgelopen seizoen naar de Keuken kampioen Divisie. Van Crooij speelde tijdens het, voor de club dramatisch verlopen seizoen, 35 officiële wedstrijden, waarin hij vier keer het net vond en negen assists gaf.

Vito, namens VVV-Venlo ‘wederom’ hartelijk dank voor je passie, je strijd én je inzet voor jouw club en jouw stad! We wensen je heel veel succes als nieuwe ‘Kasteelheer’.

mf2