Menu

Volle winst in Groningen

zaterdag 22 februari 2020

In speelronde 24 van de Eredivisie, terwijl de Vasteloavend volop bezig was in Limburg, stond voor VVV-Venlo een lange reis richting het hoge noorden op de planning. In 'Grunn' gingen de, in 2020 nog altijd ongeslagen Venlonaren, op bezoek bij de nummer 8 van de ranglijst: FC Groningen.

De thuisploeg moest de wedstrijd zonder vaste aanvoerder Te Wierik spelen, hij kreeg in de vorige wedstrijd zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Ook VVV-Venlo had één geschorste speler: Roel Janssen. Door zijn afwezigheid mocht Roy Gelmi zijn basisdebuut maken in het geel-zwart. Zowel Peter van Ooijen als Lee Cattermole waren niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. Door het vele balbezit kregen de Groningers de ene naar de andere mogelijkheid voor het doel van Thorsten Kirschbaum. Gelukkig voor ons, stonden de spitsen van FC Groningen in de eerste helft niet op scherp. Door de inzet van opkomende linksback Zeefuik kreeg Asoro tot twee maal toe de kans om raak te schieten. Beide gingen naast. Even later kreeg ook Lundqvist de bal niet tussen de palen. Ook stond vandaag Kirschbaum weer top te keepen, hij hield een schot van Redan via een geweldige reflex uit het doel. Na een half uur spelen was daar de eerste kans voor VVV-Venlo. Oussama Darfalou snelde voorbij zijn verdediger en kon alleen op keeper Padt af. Zijn inzet werd van richting veranderd door een verdediger. Het was een wonder dat het nog 0-0 stond in de rust.

In de tweede helft leek het in de eerste minuten dezelfde kant op te gaan. FC Groningen had het meeste balbezit, maar tot kansen kwam de thuisploeg niet. VVV-Venlo kreeg steeds meer rust aan de bal en dat resulteerde in meerdere aanvallen. De Groningers kwamen niet meer in het spel dat ze de eerste helft lieten zien. Na een vrije trap van FC Groningen moest de VAR er nog even aan te pas komen. De conclusie van de scheids: Vrije trap voor VVV, en misschien belangrijker, geen penalty voor de thuisploeg. Steeds vaker mochten de Venlonaren voor het doel van Padt komen. Zo kreeg Wright bijna een schot van dichtbij door de nalatigheid van de Groningse verdediging. Uiteindelijk was het een voorzet van Tobias Pachonik richting Darfalou die de doorslag gaf in deze wedstrijd. Hij kopte de bal over de keeper heen die te ver uit zijn doel was. Hij had geen kans meer om de bal alsnog uit het doel weg te werken. Op het einde probeerde de thuisploeg nog de 1–1 te forceren, maar die kwam er niet.

Deze 3 punten zijn lekker. Volgende week mogen we weer! Dan barst in Covebo stadion - De Koel - de strijd om Limburg los tegen Fortuna Sittard!

FC Groningen - VVV-Venlo 0-1 ( 0-0 )
Darfalou 87', 0-1
Scheidsrechter: Björn Kuijpers
Gele kaarten: El Messaoudi, El Hankouri ( FC Groningen )
Toeschouwers: 16734

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Itakura, Memisevic, Van Hintum, Matusiwa ( 88. Suslov ), El Messaoudi ( 73. El Hankouri ), Asoro, Lundqvist, Van Kaam ( 73. Postema ), Redan

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Gelmi, Kum, Bruns ( 90. Van Dijk ), Post, Opoku, Wright, Darfalou, Yeboah

mf2