Menu

VVV-Venlo scoort te weinig 2-2

zaterdag 22 augustus 2020

VVV creëert veel, maar scoort te weinig ( 2-2 )

Op de velden van RKSV Neer werd zaterdagmiddag 22 augustus de ingelaste wedstrijd afgewerkt tussen VVV-Venlo en het VVCS-team. De wedstrijd was het alternatief voor de wedstrijd Jong PSV – VVV-Venlo. Deze oefenwedstrijd zou op vrijdag 21 augustus plaatsvinden op de Herdgang. Vanwege personele problemen bij de Eindhovenaren werd die wedstrijd echter afgelast.

VVV-Venlo begon tegen de ploeg, die allemaal voetballers herbergt die op zoek zijn naar een werkgever, met een twee-spitsensysteem. Jafar Arias en Georgios Giakoumakis startten in de spits. Guus Hupperts begon als rechtervleugelaanvaller en Joshua John was op links gepositioneerd.

Die laatste liet zien dat hij gretig is én goed kan voetballen. Al in de tweede minuut werd hij via links weggestuurd door Evert Linthorst. Zijn voorzet werd echter tot corner verwerkt. Hij ging zelf achter de bal staan en deponeerde het leer op het hoofd van Swinkels. De lange centrale verdediger schampte de bal waardoor die bij de tweede paal terecht kwam bij Georgios Giakoumakis. De Griekse spits kon echter niet afdrukken. Een vijftal minuten later was het Guus Hupperts die een goeie voorzet afleverde vanaf rechts. Jafar Arias kopte echter net naast het doel van keeper Heemskerk. Daarna was het wederom de beurt aan Joshua John. Met een goede kapbeweging speelde hij zichzelf vrij. In het vervolg trachtte hij Jafar Arias bij de tweede paal te bereiken, maar daar zat een VVCS-verdediger tussen. Na een kwartier was het dan wél raak. Wederom John snelde over links, bereikte de achterlijn, kapte en vond Lukas Schmitz achter zich, die de bal meteen voor slingerde. Jafar Arias nam in de zestien goed aan, draaide zich vrij en werkte onberispelijk af: 1-0. Nog geen twee minuten na de 1-0 had de score verdubbeld moeten worden door Giakoumakis. Een actie over rechts met een kaats tussen Jafar Arias en Tobias Pachonik leidde tot een afgemeten voorzet van die laatste. Georgios Giakoumakis torende hoog boven zijn belager uit maar kopte de bal net naast. Halverwege de eerste helft, nog voor de eerste drinkpauze, creëerde VVV-Venlo nog een hele grote kans. Er werd goed getikt door Guus Hupperts en, wederom via Tobias Pachonik, verscheen er een goeie voorzet voor het doel van Heemskerk. Ditmaal was het echter Jafar Arias die de afgemeten voorzet niet op waarde schatte. Hij schoot over. Drie keer is scheepsrecht, zou je zeggen. Maar ook in de 35e minuut werd de voorzet van Tobias Pachonik niet gepromoveerd tot assist. Ditmaal was het ‘Jako’ die de bal over het doel kopte. En als je de kansen niet afmaakt, geldt de oude voetbalwet dat die er aan de andere kant ongetwijfeld een keer in gaat. Eén van de spaarzame aanvallen van het VVCS-team eindigde in de 40e minuut bij Brusselers. Die werkte bekwaam af en liet Delano van Crooy kansloos achter: 1-1. Dat was ook meteen de ruststand, want in de resterende minuten werden er geen kansen meer gecreëerd.  

In de rust geen wissels bij de ploeg van Hans de Koning. Dat betekende dat ook de aanval nog steeds uit dezelfde spelers bestond. Joshua John mocht in de 47e minuut een corner nemen. Hij mikte de bal precies op het hoofd van de meegekomen Arjan Swinkels. Zijn kopbal eindigde in de handen van keeper Prinssen, die in de ploeg was gekomen voor zijn collega Heemskerk. Een snelle spelhervatting van die zelfde Prinssen leidde echter ook balverlies in. Jafar Arias onderschepte de bal in de VVCS-verdediging en bediende collega Georgios Giakoumakis: 2-1. In de 55e minuut was het weer Tobias Pachonik die doorstoomde over rechts. Voor de goal was ditmaal Joshua John, die zijn schuiver door keeper Prinssen gekeerd zag worden. Die laatste was even later kansloos, na een mooie actie van Guus Hupperts. De Heerlenaar schoot echter vervolgens voorlangs. Aan de andere kant viel er in de 61e minuut een actie te noteren van Thomas Kok. Met enig fortuin wist hij in de zestienmeter het uitgestoken been van Lukas Schmitz te vinden. Die passeerde zijn eigen doelman: 2-2. Hans de Koning wisselde in minuut 70 negen spelers. Aaron Bastiaans, Chris Kum, Yahcuroo Roemer, Steffen Schäfer, Roy Gelmi, Wassim Essanoussi, Simon Janssen, Tristan Dekker en Tom Plezier mochten hun opwachting maken. Van het basisteam bleven enkel Delano van Crooij en Jafar Arias staan. Even later werd ook Arias gewisseld en mocht Nezar S’rifi zijn opwachting maken. Kansen werden er nog weinig gecreëerd. Yahcuroo Roemer dacht net voor tijd nog alleen op te kunnen stomen richting vijandelijk doel, maar hem werd de pas afgesneden door een VVCS-verdediger. En zo eindigde de ingelaste oefenwedstrijd in 2-2, waar VVV-Venlo absoluut de mogelijkheden had om meer te scoren en de wedstrijd winnend af te sluiten.

De volgende oefenwedstrijd vindt plaats in het kader van de FOX Sports Eredivisie Comeback. De Venlonaren gaan woensdag 26 augustus op bezoek bij provinciegenoot Fortuna Sittard. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Opstelling VVV-Venlo
Van Crooy, Pachonik ( 65. Dekker), Swinkels ( 65. Gelmi), Van Dijck ( 65. Kum), Schmitz ( 65. Plezier), Linthorst ( 65. Essanoussi), Post ( 65. Schäfer), Hupperts ( 65. Roemer), Arias ( 70. S’rifi), John ( 65. Bastiaans), Giakoumakis ( 65. Janssen)

mf2