Menu

VVV-archivaris Baer Diddens overleden

vrijdag 31 januari 2020

Baer Diddens, jarenlang de archivaris van VVV-Venlo, is donderdag 30 januari op 85-jarige leeftijd overleden. Baer hield vanaf 1954, het begin van het betaald voetbal in Nederland, alles rondom ‘zijn’ club nauwgezet bij. In die tijd was er nog geen computer, maar handgeschreven en later met typemachine noteerde hij precies wie er speelde, de opstellingen en hoeveel wedstrijden een speler had gespeeld.

Honderden ordners vol met wedstrijdverslagen, krantenknipsels en foto’s had hij in zijn bezit. In zijn huis, waar hij eerder woonde, had Baer een hele kelder ingericht met alleen maar spullen over VVV. Hij was een lopende encyclopedie.

Door ziekte kon hij de laatste jaren niet meer bij wedstrijden van zijn grote liefde aanwezig zijn, maar hij volgde de club nauwgezet. Onlangs is de hele VVV-collectie van Baer Diddens overgedragen aan het gemeentearchief, zodat het van waarde blijft voor stad, inwoners en clubliefhebbers.

Baer was lid van de commissie ‘Historisch Besef’ van VVV. Voor zijn vele werk kreeg hij de onderscheiding als Lid van Verdienste van VVV, had hij een eretitel van de KNVB als bewaker van de voetbalhistorie en kreeg hij een koninklijke onderscheiding.

Zondag 2 februari, voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht zal er een minuut stilte in acht worden genomen.
Foto: Lé Giesen.

mf2