Menu

Jeugdopleiding behoudt ‘Nationale Status’

dinsdag 21 april 2020

Jeugdopleidingen van Nederlandse Betaald Voetbalclubs worden jaarlijks ‘getoetst’ door de KNVB op diverse regels en moeten voldoen aan strenge eisen. De VVV-Jeugdopleiding is sinds de invoering van dit ‘toetsings- en certificeringssysteem’ in het bezit van de ‘Nationale Status’. Dat betekent dat de opleiding voldoet aan de bepaalde kwaliteitseisen van de KNVB.

Het predicaat nationale jeugdacademie is na de internationale opleiding het tweede niveau van Nederland. De voetbalbond heeft de opleiding van de Venlose club de afgelopen periode wederom getoetst op verschillende onderdelen. Naast de visie vormen accommodatie en samenwerking (onder andere met scholen) belangrijke criteria.

Er zijn in Nederland maar een aantal clubs (waaronder Ajax, Feyenoord, PSV en AZ) die met hun jeugdopleiding hoger staan aangeschreven dan VVV-Venlo. Het is zaak om dat niveau minimaal vast te houden en waar mogelijk te verbeteren. Uiteindelijk moet al het werk leiden tot een betere doorstroming naar het eerste elftal.

Hoofd Jeugdopleiding Roger Bongaerts: "De laatste maanden staat de jeugd van VVV-Venlo regelmatig en heel positief in de belangstelling. De vele doorgebroken jeugdspelers, het aantal spelers uit de eigen opleiding dat hun debuut in de Eredivisie mocht maken en natuurlijk de verdere professionalisering van de opleiding zijn hier mooie voorbeelden van. Afgelopen week ontvingen wij bericht dat de KNVB de jeugdopleiding het certificaat ‘National Status’ toekent. Eens te meer het bewijs dat de jeugd van VVV-Venlo de toekomst heeft. Een mooi compliment naar alle betrokkenen!"

mf2