Menu

VVV-spelers houden zichzelf fit

woensdag 25 maart 2020

Covebo Stadion – De Koel – is zeker tot en met maandag 6 april gesloten. Er vinden géén collectieve trainingen plaats voor de selectie van hoofdtrainer Hans de Koning. De spelers blijven, volgens alle richtlijnen en voorschriften van overheid van de RIVM, uit voorzorg thuis. De spelers trainen, met uitzondering van de geblesseerde jongens, komende tijd voor zichzelf. Vanuit de medische staf, waarvan Rinus Louwers onderdeel uitmaakt, hebben zij individuele programma's meegekregen om hun conditie op peil te houden.

Clubfysio Louwers: “Op het programma staan dagelijkse krachtoefeningen, afgewisseld met een intensief loopprogramma. Dit betreft maatwerk. De programma’s zijn dan ook per speler anders opgebouwd. Wij monitoren de fysieke status van de spelers daarnaast minimaal één keer per week. Dat doen we door telefonisch contact te hebben met de spelers, waarbij zij een vragenlijst krijgen voorgelegd. Zaken als gewicht, fysieke en mentale gesteldheid komen daarin aan bod. De resultaten worden door medische en technische staf gezamenlijk besproken via een video-meeting. Natuurlijk komt het voor een groot gedeelte aan op eigen verantwoordelijkheid en zelfdiscipline. Dat wordt nu nóg veel meer gevraagd dan wanneer we collectief trainen. Geblesseerde spelers behandelen we overigens gewoon door op de praktijk."

Louwers over de situatie: “Als profvoetballers een tijd stil komen te zitten, in dit geval natuurlijk vanwege bizarre omstandigheden, betekent dat dat ze zichzelf fit moeten houden. Zo goed en zo kwaad als mogelijk. Het is echter op termijn wél van belang dat ze ook weer ‘én groupe’ gaan trainen, om de wedstrijdfitheid weer te verkrijgen.” Louwers voorziet dan ook dat, mócht er vanaf 7 april weer getraind kunnen worden, er enkele weken voor nodig zijn om de selectie weer volledig ‘op te trainen’ en wedstrijdfit te krijgen. “Wanneer de competitie weer gaat opstarten, is nu nog onduidelijk. We bekijken de situatie dan ook van dag tot dag. Eigenlijk draaien we momenteel een voorbereidingsschema, zoals in aanloop naar een nieuw seizoen, alleen weten we nu de exacte startdatum niet… Je moet dan ook gewoon zorgen dat je zo goed mogelijk voorbereid bent als we weer kunnen opstarten. Wanneer dat precies is, dat laat ik aan de professionals over die daarover gaan", besluit Louwers.

mf2