Menu

VVV-Venlo - ADO Den Haag 0-2

zaterdag 21 oktober 2017

Een beladen wedstrijd, VVV-Venlo tegen ADO Den Haag. Zeker voor de Haagse trainer in Venlose dienst. Jarenlang verdedigde hij de kleuren van ADO en ook als trainer was hij er actief. Maar deze wedstrijd wilde Maurice Steijn maar één ding: winnen van ADO. Dat lukte niet. De bezoekers trokken met 0-2 aan het langste eind.

De thuisclub kon beschikken over aanvoerder Danny Post. Het was onzeker of de Amsterdammer aan de aftrap kon staan omdat hij kampte met een blessure aan de voet. Maar Post speelde gewoon. Alleen de langdurig geblesseeren Tristan Dekker, Johnatan Opoku en Etienne Amenyido waren niet inzetbaar, naast de geschorste Jerold Promes.

Duidelijk was dat beide teams er een mooie wedstrijd van wilden maken. De eerste kans was voor VVV-Venlo. Lennart Thy draaide weg bij zijn man en krulde bal richting doel. Via de binnenkant van de ene paal caramboleerde de bal tegen de binnenkant van de andere paal en uit het doel. Doodzonde! Na 13 minuten kwam de thuisclub met de schrik vrij. Lorenzen ontweek Röseler en ging alleen op het doel af. De Hagenaar krulde de bal rakelings voorlangs. Amper vier minuten later was het aan de andere kant bijna prijs. Van Crooij ging met de bal aan de haal, maar zijn schot eindigde in de handen van ADO-doelman Zwinkels.
Het spel golfde doorlopend op en neer. Beide ploegen waren dreigend, al zorgden de Venlonaren voor meer gevaar. Gescoord werd er niet. Bij rust was de stand nog 0-0.

Na rust creëerde ADO een optisch overwicht. Kansen bleven aanvankelijk uit maar in de 66e minuut was het opeens raak. VVV verdedigde slordig uit en ADO brak aan de rechterkant van het veld uit. Een voorzet van Becker volgde en Falkenburg kopte loepzuiver raak: 0-1. Een bittere tegenvaller voor de thuisclub, die tot dat moment niet veel weg had gegeven.
VVV-Venlo was het spoor even bijster. De opbouw oogde traag, wat mede te maken had met het sterke spel van de bezoekers die door vroeg druk te zetten de Venlose dadendrang temperden. Steijn probeerde het wedstrijdbeeld nog te kantelen door Nwakali te brengen voor de aangeslagen Labylle. Maar ook de Nigeriaan kon het verschil niet maken. Wat VVV-Venlo zijn eerste niet-ingecalculeerde nederlaag opleverde. Zeker toen Johnsen diep in blessuretijd nog 0-2 scoorde.

VVV-Venlo - ADO Den Haag 0-2.
Doelpunten: 66. Falkenburg 0-1, 90. Johnsen 0-2.
Scheidsrechter: Manschot.
Gele kaart: Leemans, Hunte (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 6532.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Van Bruggen, Röseler en Labylle ( 86. Nwakali ); Seuntjens, Post en Leemans; Van Crooij, Thy en Hunte ( 65. Tissoudali ).

mf2