Menu

VVV-Venlo - Ajax 0-2

zondag 27 augustus 2017

Het voorgevoel was goed, de prestaties in de eerste twee wedstrijden hoopgevend. Dus waarom zou VVV-Venlo niet gaan stunten tegen Ajax. Waarbij de gedachten dertig jaar terug gingen. In 1987 lukte het twee keer om Ajax te kloppen in De Koel, met 3-0 en met 3-1. Dus wie weet... De gedroomde stunt bleef echter uit. Ajax won met 0-2. 

Van meet af aan toonde VVV in het bloedhete Seacon Stadion - De Koel - geen ontzag voor de bezoekers uit Amsterdam. De eerste kans was dan ook voor de Venlonaren. Uit een hoekschop kopte Thy rakelings naast. Ajax kwam amper tot aanvallen en Unnerstall hoefde pas na een kleine twintig minuten handelend op te treden om een hoekschop te voorkomen. 

De eerste serieuze kans voor Ajax viel te noteren in de 30e minuut. Een ziedend schot van Donny van de Beek ging maar rakelings over het Venlose doel. Beide teams weigerden risico's te nemen. Druk was er wel, kansen waren schaars. Alleen een uithaal van Tissoudali zorgde voor gevaar, maar Ajax-doelman Onana maakte het schot vrij eenvoudig onschadelijk. Kort voor rust kapte aanvoerder Danny Post zich vrij, maar opnieuw stond Onana op zijn plek. De ruststand was zodoende 0-0. 

In de rust greep Ajax-trainer Marcel Keizer in. Hij bracht Huntelaar en Neres en ging met vier spitsen spelen. Zou VVV tegen de druk bestand zijn? Het antwoord luidde nee. Tien minuten na de hervatting rondde Donny van de Beek van dichtbij af: 0-1. In de 70e minuut werd het duel beslist. Neres vond opeens een vrij veld voor zich en krulde de bal over Unnerstall in het net: 0-2. Ajax bleek een maatje te groot voor VVV en dat is geen schande. 

VVV-Venlo - Ajax 0-2.
Doelpunten: 55. Van de Beek 0-1, 70. Neres 0-2. 
Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 8000.
Gele kaart: Seuntjens, Post (VVV-Venlo), De Ligt (Ajax). 
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler en Labylle ( 63. Dekker ); Seuntjens, Post en Leemans ( 82. Amenyido ); Van Crooij, Thy en Tissoudali. 

 
mf2