Menu

VVV-Venlo - AZ 0-2

zondag 3 december 2017

Een flinke domper kreeg VVV-Venlo te verwerken voor de aftrap. Doelman Lars Unnerstall was niet van de parij. De boomlange Duitser was geveld door de griep en kon niet spelen. Delano van Crooij, vorig seizoen de vaste doelman in het kampioensjaar van de club, begon in de basis. Geen sinecure, zeker niet in de wetenschap dat Wout Weghorst momenteel misschien wel de beste spits is in de Eredivisie is. Verder was de opstelling van VVV zoals verwacht, dus ook weer met Van Bruggen als verdedigende middenvelder.

Het was de thuisclub die de eerste serieuze kans kreeg. Hunte kreeg na een slippertje achterin bij AZ vrije doortocht, maar produceerde een slap rollertje. Zonde, want VVV wist dat kansen schaars zouden zijn tegen het sterke AZ. Drie minuten later mocht Hunte opnieuw vrij uithalen. Doelman Bizot pareerde het schot. Aan de andere kant was Delano van Crooij enkele malen attent bij Alkmaars gevaar. AZ was de betere Ploeg, maar af en toe kwam VVV er gevaarlijk uit. Een schot van Vito van Crooij ging rakelings naast en een knal van Seuntjens ging snoeihard op de paal. Er stonden inmiddels twintig minuten op de klok en de thuisclub had eigenlijk voor moeten staan.

Ook de gasten kregen een goede kans toen Ouwejan vanaf een dikke twintig meter een vrije schop mocht nemen. De bal zeilde rakelings over de kruising. En toen AZ een minuut later dan toch leek te scoren had arbiter Nijhuis even daarvoor een overtreding gezien. Geen goal, vrije schop voor VVV. Maar de druk op de Venlose goal nam toe. Delano van Crooij gaf geen krimp, al kwam hij in de slotfase van de eerste helft een paar keer goed weg. De 0-0 ruststand was verdiend en verdienstelijk. 

Na rust bleven beide teams de aanval zoeken. Dat resulteerde in een boeiend kijkspel waarin de thuisclub niet onderdeed voor de favoriet uit Noord-Holland. Na 57 minuten kwam Vito van Crooij op stoom aan de linkerkant van het veld. Lennart Thy trok een gat en Van Crooij liep door maar zijn harde schot was een prooi voor Bizot. Even later was het bijna prijs aan de andere kant. Jahanbakhsh mikte rakelings langs het doel van Delano van Crooij. 

De 0-1 viel toch. Uiterst ongelukkig. Ralf Seuntjens wilde de bal wegkoppen bij een Alkmaarse hoekschop, maar passeerde daarbij zijn eigen doelman. VVV had nog een kwartier om een nederlaag te voorkomen. In de 78ste minuut was het bijna zover. Een voorzet van Hunte werd door zowel Thy als Van Crooij gemist. Meteen daarna kwam Opoku voor Rutten. Prompt kreeg de invaller een dot van een kans bij een vrije trap van Leemans, maar Opoku schampte de bal. 

VVV zocht massaal de aanval en AZ werd achteruit gedrongen. Een kopbal van Thy ging voorlangs. En waar iedereen hoopte op de gelijkmaker, besliste AZ de wedstrijd. Hatzidiakos mocht vanaf twintig meter uithalen en mikte raak: 0-2. Opoku probeerde het nogmaar ook hij vond Bizot op zijn pad.  Daarmee was de droom van een punt meteen over. Wat bleef was de treurnis over een handvol gemiste kansen. 

VVV-Venlo - AZ 0-2
Doelpunten: 74. Ralf Seuntjens (eigen doelpunt) 0-1, 84. Hatzidiakos 0-2. 
Scheidsrechter: Nijhuis.
Gele kaart: Wuintens (AZ). 
Toeschouwers: 6.353.

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Rutten (79. Opoku), Promes, Röseler en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Vito van Crooij, Thy (88. Amenyido) en Hunte (85. Tissoudali). 

 

mf2