Menu

VVV-Venlo - Excelsior 2-3

zaterdag 10 maart 2018

De twee ploegen die misschien wel het meest op elkaar lijken van alle Eredivisionisten, VVV-Venlo en Excelsior, troffen elkaar in Seacon Stadion - De Koel - en dat beloofde wat. Beide teams presteren sterk in uitduels. Zo won VVV overtuigend met 2-0 in Kralingen. Er was de Venlonaren veel aan gelegen om de punten nu 'gewoon' in eigen huis te houden. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden oud-VVV'er Cor de Meulemeester, barstte het duel los. En al in de vierde minuut veerde een deel van het Venlose publiek op. Een kopbal van Leemans leek doel te treffen, maar de bal eindigde op het dak van het doel. De thuisclub zette hoog druk en wilde duidelijk snel iets forceren. Toch was ook Excelsior al snel dicht bij een doelpunt. Een schot van Van Duinen ging net voorlangs. 

Nadat de storm even was gaan liggen en beide ploegen wat voorzichtiger gingen spelen, was het toch weer VVV dat een kans kreeg. Vito van Crooij sneed op links naar binnen en schoot zuiver in. Doelman Zwarthoed kon er nog met de vingertoppen bij. Er stond een dik kwartier op de klok.  Het spel bleef op en neer golven. Het meeste gevaar leverde een mislukte voorzet van Roel Janssen op. De bal viel zomaar op de lat buiten bereik van Zwarthoed. Een dikke minuut later was het opeens 0-1. Slordig uitverdedigen werd keihard afgestraft door Levi Garcia. Unnerstall was volstrekt kansloos. In de 41e minuut was het weer gelijk. Een hoekschop van Van Crooij werd door Jurgen Mattheij achter zijn eigen doelman gewerkt: 1-1. Dat was ook de ruststand. 

Beide ploegen kwamen onveranderd uit het kleedlokaal. Verder dan wat afstandsschoten kwamen zowel VVV als Excelsior aanvankelijk niet. Toch bleef het een onderhoudend duel voor de neutrale toeschouwer, vooral vanwege de talrijke fouten die werden gemaakt. Niet goed, wel amusant.  En net toen VVV de overhand begon te krijgen, zette Faik, die even eerder geel kreeg, Excelsior weer op voorsprong. Een prachtig schot vanaf meer dan twintig meter, liet Unnerstall kansloos: 1-2. 

Met nog dik twintig minuten te gaan, probeerde Maurice Steijn de bakens te verzetten met een dubbele, offensieve wissel. Opoku en Hunte kwamen voor Castelen en Promes. En er kwam inderdaad iets meer druk, maar verder dan een geplaatst schot van Opoku kwam VVV niet. Te vaak was de tweede bal voor de gasten of kwam de eindpass niet aan. Maar de thuisclub bleef aanvallen, met de moed der wanhoop. Toen het echter via Mike van Duinen 1-3 werd, leek het duel beslist. Maar amper een paar minuten later leefde VVV weer. Thy kapte zich vrij en schoot raak: 2-3. Het publiek ging er nog eens achter staan. Maar het spel bleef te slordig en een serieuze kans op de gelijkmaker kreeg VVV niet meer. Een jammerlijke en onnodige nederlaag. 

VVV-Venlo - Excelsior 2-3. 
Doelpunten: 35. Levi Garcia 0-1, 41. Jurgen Mattheij 1-1 ( eigen doelpunt ), 61. Hicham Faik 1-2, 81. Mike van Duinen 1-3, 84. Lennart Thy 2-3.
Scheidsrechter: Richard Martens. 
Gele kaart: Faik, Massop (Excelsior). 
Toeschouwers: 6.021. 
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes ( 69. Hunt e), Röseler en Janssen ( 79. Labylle ); Seuntjens, Post en Leemans; Castelen ( 69. Opoku ), Thy en Van Crooij. 

mf2