Menu

VVV-Venlo - FC Groningen 1-1

maandag 19 februari 2018

Als de afgelopen week één ding duidelijk maakte, was het wel dat VVV-Venlo voor elk punt een teamprestatie neer moet zetten: knokken tot de laatste minuut. Gebeurt dat niet, kan zomaar dik verloren worden van Willem II, maar als het wél gebeurt, kan ook zomaar een punt worden veroverd bij een topper als AZ. Een week van uitersten dus.

Tegen FC Groningen, te laag geklasseerd, moest het Venlose collectief het zonder twee centrale verdedigers doen. Jerold Promes en Damian van Bruggen hebben allebei te kampen met een hamstringblessure. Danny Post werd een linie naar achteren gehaald. Vito van Crooij mocht op het middenveld beginnen.

VVV begon messcherp. Al binnen een minuut kopte Thy rakelings voorlangs. Een minuut later was het alsnog raak. Vito van Crooij mocht de bal rustig aannemen en knalde snoeihard raak: 1-0. En VVV bleef ook daarna waar mogelijk de aanval zoeken. Dat resulteerde in de tiende minuut opnieuw in een kans. Thy draaide knap weg maar doelman Padt reageerde knap op het harde schot. 
Groningen had weliswaar vrij veel balbezit, maar de ploeg van de geplaagde trainer Ernest Faber deed daar bitter weinig mee. Tot de vijftiende minuut. De eerste de beste geslaagde aanval leverde meteen een treffer op. De Japanner Ritsu Doan schoot vanaf een meter of vijftien zuiver raak: 1-1. 

VVV was niet van de leg. Kort na de gelijkmaker draaide Castelen knap weg van zijn man. Zijn schot in de korte hoek werd keurig gepareerd door Padt. Het spel kwam steeds meer op het middenveld te liggen. Bij beide ploegen voerde voorzichtigheid de boventoon. Na een klein half uur was het toch weer de thuisclub die een kansje kreeg. Van Crooij schoot hard in, maar de bal draaide net langs de verkeerde kant van de paal. Tot de rust gebeurde er verder niet veel meer zodat de 1-1 stand op het scorebord bleef. Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Ook het spelbeeld veranderde aanvankelijk niet. Na tien minuten werd Romeo Castelen gewisseld. Voor hem in de plaats kwam Jens Janse die rechtsachter ging spelen. Rutten schoof door naar het middenveld en Vito van Crooij ging naar de voorste linie. 

De omzettingen sorteerden weinig effect. Groningen kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, al werd de noordelijke ploeg amper gevaarlijk. De thuisclub echter ook niet in deze fase. Toch was VVV met nog een kwartier op de klok dicht bij een voorsprong. Een hoekschop van Leemans werd door Röseler ingekopt. De bal viel op de lat. Groningen wilde meer. Dat bezorgde VVV soms net dat beetje ruimte om een tegenstoot te plaatsen. Met nog vijf minuten te gaan, leverde dat bijna een goal op uit een messcherpe counter bezorgde Van Crooij de bal bij Hunte. De even eerder ingevallen aanvaller schoot via de keeper naast. Even later was Groningen dicht bij een doelpunt. Een vrije schop van Van Nieff ging maar rakelings naast. In de laatste seconde kreeg VVV nog een kans, maar een vrije schop van Leemans werd gekeerd en in de rebound ging de bal helaas naast. Eindstand: 1-1. 

VVV-Venlo - FC Groningen 1-1 ( 1-1 )
Doelpunten: 2. Vito van Crooij 1-0, 15. Ritsu Doan 1-1, 
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf. Gele kaart: Rutten (VVV-Venlo), Te Wierik, Zeefuik en Padt (FC Groningen). Toeschouwers: 6.624. 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Post, Röseler en Janssen; Van Crooij, Seuntjens en Leemans; Castelen ( 56. Janse ), Thy en Opoku ( 79. Hunte ).

mf2