Menu

VVV-Venlo - FC Twente 0-0

zondag 1 april 2018

Een licht aangepast VVV-Venlo trad op Eerste Paasdag aan tegen hekkensluiter FC Twente. Bij de Tukkers werd eerder in de week trainer Gertjan Verbeek ontslagen. Diens assistent Marino Pusic nam de honneurs waar. Bij VVV ontbrak Ralf Seuntjens door een schorsing. Daardoor speelde Vito van Crooij vanuit het middenveld en speelden Castelen, Hunte en Thy voorin. Ook Lennart Thy dus, die twee weken geleden nog ontbrak tegen PSV in verband met zijn stamceldonatie.

Van meet af aan was duidelijk dat de druk er vol op stond bij Twente. De ploeg viel manmoedig aan, maar was slordig in de passing. VVV had weliswaar controle over de wedstrijd, maar was dermate slordig dat de gasten toch dreigend waren. Bovendien lag het tempo veel te laag. Ook in de opbouw ging het vaak mis. Zo speelde Röseler de bal in de voeten van Fredrik Jensen die meteen schoot. Unnerstall had er de handen vol aan.
En zo nam de druk op het Venlose doel langzaam steeds verder toe. Niet door de klasse van Twente, maar door eigen slordigheden. Toch was de thuisclub nog het dichtst bij een treffer. Leemans mocht aanleggen vanaf een meter of dertig. Zijn snoeiharde vrije schop werd door Twente-doelman Drommel uit de kruising gehaald. Er stonden 25 minuten op de klok. Naarmate de eerste helft vorderde, ebde de Twentse druk steeds verder weg. Nu was het VVV dat richting het vijandelijke doel speelde. Toch bleven grote kansen uit omdat de eindpass te vaak net niet aankwam. De beste kans was nog voor Leemans die rakelings naast schoot. De ruststand was zodoende 0-0.

Na de hervatting was Torino Hunte al snel dicht bij de 1-0. Hij ging goed door op een hoge bal en kopte ineens op doel. De verbouwereerde doelman Drommel zag de bal net naast gaan. Aan de andere kant was Tighadouini dicht bij een Twentse treffer. Zijn bekeken schot ging via de vingertoppen van Unnerstall tegen de paal. De tweede helft was amper drie minuten bezig.
Daarna zakte het tempo weer in. VVV wachtte zijn kansen af en Twente durfde niet echt aan te zetten. Het resultaat was niet oogstrelend.
Na ruim zeventig minuten was Twente dicht bij een voorsprong. Een doelpoging van de vrijstaande Slagveer werd door Unnerstall met een geweldige reflex uit het netje gehouden. Met nog een dikke tien minuten te gaan probeerde Leemans het nog maar eens. Zijn ziedende schot werd door Drommel tot hoekschop verwerkt.
In de slotfase zette Twente nog eens aan. Een punt, daar had de hekkensluiter eigenlijk niet veel aan. Toch ontbrak de durf bij de Tukkers. De verdediging bleef hermetisch gesloten. Kort voor tijd was Promes nog kansrijk. Uit een hoekschop van Leemans mikte hij bij de eerste paal net naast. En zo bleef het bij 0-0 op deze druilerige Eerste Paasdag.

VVV-Venlo - FC Twente 0-0
Scheidsrechter: Allard Lindhout.
Gele kaarten: Rutten, Hunte, Post, Van Crooij (VVV-Venlo), Holla, Maher (FC Twente).
Toeschouwers: 6.623.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler en Janssen; Van Crooij, Post en Leemans; Castelen  ( 81. Van Bruggen), Thy en Hunte.

mf2