Menu

VVV-Venlo - FC Utrecht 0-1

woensdag 13 december 2017

Goede herinneringen koesterde VVV-Venlo aan FC Utrecht. In de bekerstrijd werden de Domstedelingen met 3-1 geklopt. Dus zagen de Venlonaren een herhaling wel zitten. De opstelling van VVV was niet verassend. De weer herstelde Ralf Seuntjens speelde weer vanaf het begin en dat ging ten koste van Kelechi Nwakali die op de bank plaatsnam.  Beide teams zochten van meet af aan de aanval. De eerste kans was voor de gasten, maar Labyad strandde op Unnerstall. Aan de andere kant kwam VVV er gevaarlijk uit, maar een passje van Van Crooij op Thy kwam niet aan. 

Na 14 minuten mocht VVV een vrije schop nemen op dik 25 meter van het doel. Leemans haalde vol uit en doelman Jensen had er de handen vol aan. Uit de hoekschop die volgde mikte Van Bruggen te hoog. Na 24 minuten kwam Utrecht op voorsprong. Kerk ontdeed zich makkelijk van Röseler na een scherpe voorzet van Van der Streek en liet Unnerstall kansloos met een bekeken schot: 0-1. In de tegenaanval kreeg Hunte een kans, maar zijn schot werd gekraakt. In de 32e minuut kreeg Thy dé kans op de 1-1. Hij onderschepte een terugspeelbal, speelde doelman Jensen uit maar zijn schot werd door Klaiber via de lat weggewerkt. Een miraculeuze redding, maar Thy had moeten scoren. De Duitser probeerde het even later vanaf een meter of twintig, maar Jensen bracht redding voor Utrecht. De ruststand was 0-1. 

Na de hervatting bleef VVV jagen op de gelijkmaker en heel Venlo claimde een strafschop toen Janssen onderuit ging. Arbiter Manschot wuifde alle Venlose protesten weg. Met een dubbele wissel probeerde Steijn de wedstrijd te keren. Opoku en Dekker kwamen voor Hunte en Rutten. De thuisclub bleef aanvallen en kreeg in korte tijd een handvol hoekschoppen, maar echte kansen bleven uit. Te vaak was de eindpass onnauwkeurig. Sterker nog, met een uithaal vanaf zestien meter was Kerk vlakbij de 0-2. Hij schoot vol op de paal buiten bereik van Unnerstall. Doordat VVV steeds nadrukkelijker de aanval zocht, kreeg Utrecht meer ruimte. Maar als de gasten gevaarlijk werden, bleek Unnerstall de grote sta-in-de-weg. Een voorzet van de ingevallen Dekker werd ingekopt door Thy, maar de bal ging naast. Met de moed der wanhoop viel VVV aan, met alle risico's van dien. Ook Unnerstall ging mee in de aanval. Maar de gewenste gelijkmaker viel maar niet. Utrecht trok aan het langste eind. 

VVV-Venlo - FC Utrecht 0-1. 
Doelpunten: 24. Kerk 0-1. 
Scheidsrechter: Manschot.
Gele kaart:Seuntjens (VVV-Venlo), Klaiber, Van de Marel, Jensen (FC Utrecht)
Toeschouwers: 5.778. 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten ( 62. Dekker ), Promes, Röseler en Janssen ( 82. Labylle ); Van Bruggen, Seuntjens en Leemans; Van Crooij, Thy en Hunte ( 62. Opoku ). 

mf2