Menu

VVV-Venlo - Feyenoord 0-3

zondag 7 april 2019

Twee wissels voerde Maurice Steijn door in het team dat aan de aftrap stond tegen Feyenoord. Ralf Seuntjens en Johnatan Opoku begonnen op de bank. Tino Susic en Jay-Roy Grot kregen een basisplaats. Rutten keerde terug na zijn schorsing. Verder bleef de opstelling intact, mede omdat Evert Linthorst ziek was en daarom niet kon spelen.

Van meet af aan was duidelijk dat Feyenoord er alles aan deed om VVV al snel op achterstand te zetten. De kansen waren er, maar Unnerstall stond zijn mannetje op inzetten van Larsson en Clasie. Ook geelzwart kreeg een prima mogelijkheid. Een hoekschop van Van Ooijen werd net niet goed geraakt door Röseler. Maar het was Feyenoord dat op voorsprong kwam. Een verdekt schot van Larsson verdween in de lange hoek. Unnerstall zag de bal niet komen en was daardoor te laat. Feyenoord bleef de bovenliggende partij, maar echte kansen bleven uit. De beste mogelijkheid was nog voor VVV. Patrick Joosten sneed vanaf rechts naar binnen en mikte met links op de lange hoek. De bal ging rakelings naast. In blessuretijd kreeg Mlapa nog een enorme kans, maar hij strandde van dichtbij op de benen van doelman Vermeer. Daardoor bleef het bij 0-1 halverwege.

Na de rust keerde Kum niet terug. Hij werd vervangen door Van Bruggen, die naast Röseler in het hart van de defensie ging spelen. De wedstrijd kabbelde voort. Kansen waren schaars. Plots was Post in de 55e minuut dicht bij de gelijkmaker na een vrije schop van Susic. Hij kwam een teenlengte tekort.  Even later was er een diepe bal op Grot die afschoof op Joosten. Diens schot ging maar rakelings naast. Het was alsof VVV wakker schrok. Opeens werd er volop druk gezet en jacht gemaakt op de bal. Duels werden gewonnen en Feyenoord was even de weg kwijt. Maar ook in die fase waren kansen schaars. Toch kreeg VVV zijn vijfde hoekschop te nemen. Joosten zette voor waarna Mlapa inkopte en Vilhena de bal van de lijn haalde. In de rebound was Vermeer attent na een uithaal van Van Ooijen. VVV rook bloed.

Seuntjens kwam voor Grot in het veld waardoor Van Ooijen doorschoof naar de voorhoede. Juist toen de gelijkmaker in de lucht hing, sloeg Feyenoord toe. Balverlies achterin werd fataal: Jørgensen scoorde de 0-2 en daarmee leek de strijd gestreden. Wel dwong Joosten Vermeer weer tot een reflex, maar de Rotterdamse keeper deed dat prima.  Uiteindelijk stierf de wedstrijd in schoonheid. Feyenoord won en scoorde in blessuretijd zelfs nog een derde goal. Al met al was dat eigenlijk wel verdiend.

VVV-Venlo - Feyenoord 0-3 ( 0-1 )
Doelpunten: 24. Larsson 1-0, 73. Jørgensen 0-2 90. Malacia 0-3.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Gele kaart: Malacia, Toornstra (Feyenoord).
Toeschouwers: 8.000.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Röseler, Kum ( 46. Van Bruggen), Janssen, Van Ooijen ( 77. Opoku), Post, Susic, Joosten, Mlapa, Grot( 68. Seuntjens).

mf2