Menu

VVV-Venlo - Feyenoord 1-0

zondag 4 februari 2018

Met een ietwat gewijzigde opstelling begon VVV-Venlo aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Moreno Rutten was nog niet speelklaar. Tristan Dekker begon als rechtsachter. Op het middenveld nam Danny Post zijn plaats weer in, wat ten koste ging van Damian van Bruggen. Verder begon Torino Hunte op de bank. Johnatan Opoku begon in de basis, waardoor makkelijker geschakeld kon worden tussen een 4-3-3 en een 4-4-2 formatie. 

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het treffen. De combinatie werd gezocht, maar te vaak zat er aan beide zijden een vijandelijk been tussen. De eerste serieuze mogelijkheid was na een klein kwartiertje voor de thuisclub. Ralf Seuntjens, vooraf gehuldigd voor honderd wedstrijden voor VVV, zette Thy vrij. Zijn half-volley was een prooi voor Feyenoord doelman Brad Jones.  Ook een harde uithaal van Leemans zorgde voor dreiging. Jones was andermaal op zijn post. Aan de andere kant was Berghuis, die even eerder geel had gezien na een gemene overtreding op Van Crooij, met een schot gevaarlijk, maar de bal ging een metertje naast. 

Na een dikke 35 minuten kwam Feyenoord weer met de schrik vrij. Een scherpe voorzet van Tristan Dekker werd door El Ahmadi bijna in eigen doel gewerkt. Diezelfde Feyenoorder nam even later het doel van Unnerstall onder vuur. De Duitse goalie redde bekwaam. Kort voor rust drong VVV even fel aan, maar de Rotterdamse defensie wilde niet onder de druk bezwijken. De ruststand was 0-0. 

Na de hervatting was het opeens Feyenoord dat aandrong. Toch bleven grote kansen uit. Wel had VVV aanmerkelijk meer problemen om de bal in de ploeg te houden. In de 58e minuut was Feyenoord dicht bij de openingstreffer. Met een puntertje probeerde Toornstra te scoren. Unnerstall had een prima reflex als antwoord. Op een door Promes van richting veranderd schot van Jørgensen was Unnerstall kansloos, maar de bal hobbelde naast het doel over de achterlijn.

Na 70 minuten was het opeens weer VVV dat kansrijk was. Post, getergd nadat Vilhena hem een gele kaart 'aannaaide', passeerde twee man en gaf de bal scherp voor op Van Crooij. De Venlonaar raakte de bal verkeerd en het schot ging hoog over. Aan de andere kant kant moest Unnerstall ingrijpen op een schot van Berghuis. In de tegenstoot was het opnieuw Van Crooij die na een combinatie met Thy een kans kreeg. Doelman Jones kon nog net ingrijpen.  Een treffer hing in de lucht, maar de vraag was aan welke kant.

De Venlose kant? Strafschop! De even eerder ingevallen Castelen werd onderuit gehaald binnen de lijnen. Leemans deed het!! De Koel ontplofte: 1-0 voor VVV!!  En daar bleef het bij. Opnieuw een overwinning van VVV op Feyenoord. Heerlijk!

VVV-Venlo - Feyenoord 1-0.
Doelpunten: 88. Leemans 1-0 (strafschop).
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.
Gele kaart: Post (VVV-Venlo), Berghuis, El Ahmadi en Vilhena (Feyenoord).
Toeschouwers: 8.000.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker, Promes, Röseler en Janssen; Van Crooij, Seuntjens ( 88. Van Bruggen ), Post en Leemans; Opoku ( 81. Castelen ) en Thy.

mf2