Menu

VVV-Venlo - Heracles A. 3-1

zondag 24 december 2017

Revanche. Daar ging het om in het treffen met de Tukkers uit Almelo. In de eerste competitiehelft verloor VVV-Venlo immers maar één uitwedstrijd en dat was die tegen Heracles. Niks mooier dus dan een overwinning, waarmee de Venlonaren ook nog eens over de Tukkers heen zouden springen op de ranglijst.

De thuisclub kon weer beschikking op een vrijwel volledig fitte selectie. Alleen Danny Post was nog steeds niet inzetbaar, maar ook de aanvoerder is inmiddels aan de beterende hand. Torino Hunte nam zijn plaats in de aanval weer in.  Tegen PSV was de Brabander niet helemaal fit en speelde Johnatan Opoku op die plek.  Al in de tweede minuut kwam VVV met de schrik vrij. Vermeij mocht van dichtbij uithalen, maar raakte de bal niet goed en tikte naast. In de fase daarna ontspon zich een duel dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde met weinig hoogtepunten voor een van beide doelen. Tot in de 17e minuut. Hunte zicht en vond de combinatie met Lennart Thy en die mikte de bal van de rand van het strafschopgebied achter doelman Castro: 1-0.

VVV was vanaf dat moment wat duidelijker de bovenliggende partij en Clint Leemans was dicht bij de 2-0 maar kreeg de bal niet langs Castro. Een minuut later kreeg Heracles een strafschop. Roel Janssen tikte in het voorbijgaan Tim Breukers even aan. Arbiter Bax gaf op advies van zijn assistent een strafschop die door Niemeijer werd benut: 1-1. Na 35 minuten stond Breukers opeens helemaal vrij en hij mocht hard uithalen. Met een fraaie reflex haalde Unnerstall de bal uit de hoek. Heracles was intussen begonnen met eerder storen in de Venlose opbouw en daar had VVV het even moeilijk mee. Toch pakten de Venlonaren het goed op. Eerst reageerde Droste paniekerig op een diepe bal van Röseler richting Hunte. Droste passeerde bijna zijn eigen doelman. In blessuretijd claimde heel VVV een penalty toen Van Bruggen onderuit ging. Bax weigerde te fluiten. Toen even later nog een overtreding werd gemaakt die door de scheids werd weggewuifd, was die de gebeten hond. Felle protesten van de Venlonaren kostte zowel Van Bruggen als Röseler een gele kaart. De stand bleef 1-1. 

Na de hervatting werd de sfeer even grimmig. Dat kwam Heraclied Vermeij op geel te staan. VVV probeerde te forceren en zocht fanatiek de aanval. De druk was groot, maar kansen bleven schaars. Arbiter Bax kreeg opnieuw de volle laag van het Venlose publiek toen een duwrje op Hunte geen strafschop opleverde. Een minuutje later was het hem vergeven.  Lennart Thy ging goed door en schoot uit een moeilijke hoek snoeihard raak: 2-1. 

Na een uurtje moest Jerold Promes geblesseerd het veld verlaten. De aanvoerdersband ging om de arm van Seuntjens, de invaller was Tristan Dekker. De Haagse verdediger in Venlose dienst viel prima in en was met een prima schot zelfs dicht bij een derde Venlose treffer. De bal ging naast. Even later was het wel raak. Het was wederom Lennart Thy die de diepte zocht, de bal kreeg en loepzuiver raak schoot en VVV op 3-1 zette.  Daarna was het Heracles dat met man en macht aanviel. Een schot van invaller Gladon werd half gekraakt waarna Unnerstall de bal keurig onder de lat kon wegtikken. De tijd verstreek in Venloos voordeel. Monteiro stelde Unnerstall nog eens op de proef en toen de Duitse doelman bij een volgend schot echt kansloos was, stond de paal Almelo's succes in de weg. De stand bleef zoals die was: 3-1. 

VVV-Venlo - Heracles Almelo 3-1. 
Doelpunten: 17. Thy 1-0, 27. Niemeijer 1-1 (strafschop), 55. Thy 2-1, 76. Thy 3-1. 
Scheidsrechter: Christiaan Bax. Gele kaart: Röseler, Van Bruggen (VVV-Venlo), Pelupessy, Vermeij, Pröpper, Droste (Heracles Almelo). 
Toeschouwers: 7.528. 
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes ( 60. Dekker ), Röseler en Janssen; Leemans, Van Bruggen en Seuntjens; Van Crooij ( 82. Opoku ), Thy en Hunte.

mf2