Menu

VVV-Venlo - NAC 0-0

zaterdag 4 november 2017

Van spanning wilde trainer Maurice Steijn niet weten na drie achtereenvolgende competitienederlagen van VVV-Venlo. "Ook de wedstrijd tegen NAC is gewoon een wedstrijd uit de reeks van 34. We spelen goed en als we dat blijven doen, komen de punten heus wel." Duidelijke taal voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen NAC, die door VVV-Venlo toch niet werd gewonnen. Het bleef 0-0. 
De Venlonaren konden niet beschikken over de geblesseerde aanvoerder Danny Post. Zijn rol op het middenveld werd overgenomen door Clint Leemans. Vito van Crooij werd een linie naar achteren gehaald en daardoor speelde Kelechi Nwakali als aanvaller aan de rechterkant.
Al vanaf de aftrap was duidelijk dat beide ploegen probeerden om elkaar al vroeg het leven zuur te maken. Door vroeg druk te zetten werd de opbouw aan beide kanten verstoord. Mede daardoor kwamen veel inspeelpasses niet aan. Doelrijpe kansen waren schaars. De eerste serieuze kans was voor de thuisclub. Thy werd op de rand van het strafschopgebied ingespeeld en legde terug op Nwakali. Diens harde schot ging een metertje naast de Bredase goal. Er stonden 16 minuten op de klok. 

Vijf minuten later was het opnieuw VVV-Venlo dat een mogelijkheid kreeg. Een geplaatst schot van Lennart Thy ging maar net naast. Na een half uurtje kregen ook de gasten hun eerste kans. een scherpe voorzet kan worden ingekopt door Giovanni Korte, maar die mikte veel te hoog. Omdat verdere kansen uitbleven, was de stand bij rust nog 0-0.

Na de hervatting nam Tissoudali de plaats in van Hunte. Tissoudali kreeg ook de eerste mogelijkheid voor de thuisclub na rust, maar schoot naast. Daarvoor kreeg NAC al een grote kans. Vloet schoot hard in maar met een katachtige reflex hield Unnerstall zijn doel schoon.  Na een dik uur spelen kwam de thuisclub met de schrik vrij toen Enevoldsen na een lange rush Vloet vrijspeelde. Het schot van de Bredase aanvaller was echter slecht. 

Met nog bijna 20 minuten te spelen was ook de volgende grote kans voor de gasten. Korte mocht vrij uithalen maar opnieuw was Unnerstall op zijn post. In de tegenaanval creëerde Tissoudali een kans door zich vrij te kappen, maar hij raakte bal maar half. 
VVV ging steeds meer druk zetten op het Bredase doel, maar te vaak was de eindpass net niet goed genoeg. Toch kreeg VVV-Venlo nog een kans uit een vrije schop van Leemans. Hij krulde de bal zuiver voor de goal, maar de kopbal van Promes zeilde over de goal. In de slotfase probeerde ook Van Crooij het nog eens, maar ook zijn schot ging naast. 

VVV-Venlo - NAC Breda 0-0. 
Doelpunten: 
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.
Gele kaart: Korte, Vloet (NAC Breda). 
Toeschouwers: 6521. 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler en Rutten ( 82. Janse ); Seuntjens, Leemans en Van Crooij; Hunte ( 46. Tissoudali ), Thy en Nwakali ( 59. Van Bruggen ).

mf2