Menu

VVV-Venlo - PEC Zwolle 1-1

zondag 24 september 2017

De verwachtingen waren hooggespannen voorafgaand aan het treffen tussen VVV-Venlo en PEC Zwolle. Na negentig minuten gingen beide ploegen met één punt op zak naar het kleedlokaal: 1-1. 
 
VVV begon in de inmiddels vertrouwde opstelling, dus nog steeds zonder de geblesseerden Roel Janssen en Vito van Crooij, die overigens wel op de bank zat. Ook Johnatan Opoku (kuit) en Tristan Dekker (blindedarmontsteking) waren niet van de partij. Zij zijn langere tijd uit de roulatie.  

Beide ploegen zochten meteen de aanval. Toch bleven echt grote kansen aanvankelijk uit. VVV was dicht bij een treffer toen Clint Leemans rakelings naast schoot, maar aan de andere kant was Wouter Marinus namens Zwolle gevaarlijk. Zijn schot ging millimeters naast de paal buiten bereik van Unnerstall.  In de 30e minuut namen de gasten een voorsprong. VVV gaf een onnodige hoekschop weg. De voorzet werd bij de eerste paal verlengd en viel voor de voeten van Kingsley Ehizibue, die eenvoudig raak schoot: 0-1.  Tot de rust kwam in die stand geen verandering meer. Het tempo lag aan beide kanten te laag en serieuze mogelijkheden bleven uit. Beide teams kwamen onveranderd uit het kleedlokaal. Wat wel veranderde was de passie waarmee VVV de aanval zocht. Toch werd nog steeds veel onnodig balverlies geleden. 
 
Met nog een klein half uurtje te spelen, mocht Vito van Crooij zijn rentree maken na enkele weken blessureleed. Het was alsof de komst van Van Crooij iets losmaakte bij de thuisclub. Hunte maakte zich eindelijk los van zijn directe verdediger en versierde een vrije schop op de rand van het strafschopgebied. Specialist Clint Leemans krulde de bal loepzuiver in de korte hoek: 1-1. Er stonden nog ruim twintig minuten op de klok. VVV bleef voorzichtig de aanval zoeken. Te veel risico's nemen was niet handig. Toch was de volgende grote kans voor de thuisclub. Een voorzet van Leemans werd door de mee opgekomen Van Bruggen rakelings naast gekopt. Meteen daarna loste Nwakali de moegestreden Hunte af.  Met nog vijf minuten op de klok kreeg Van Crooij de uitgelezen kans op de 2-1. Thy ging het duel aan en Vito ging er met de bal vandoor. Hij stevende alleen op de goal van Diederik Boer af, maar de Zwolse keeper redde. 
 
VVV-Venlo -PEC Zwolle 1-1. 
Doelpunten: 30. Ehizibue 0-1, 69. Leemans 1-1.
Scheidsrechter: Nijhuis.
Gele kaart: Post en Leemans (VVV-Venlo) en Marcellis (PEC Zwolle). 
Toeschouwers: 6621. 
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes en Labylle ( 61. Van Bruggen ); Seuntjens, Post en Leemans; Tissoudali ( 63. Van Crooij ), Thy en Hunte ( 75. Nwakali ). 

mf2