Menu

VVV-Venlo - PEC Zwolle 1-2

zaterdag 14 december 2019

In de laatste twee thuiswedstrijden deden de mannen van Jay Driessen prima zaken door concurrenten FC Twente en FC Emmen te verslaan. Op zaterdag 14 december stond er opnieuw een o-zo-belangrijk treffen met nummer zestien PEC Zwolle op het programma in Covebo Stadion - De Koel - . Deze wedstrijd drie punten zou betekenen dat het vizier echt op de bovenste plaatsen van het rechterrijtje gezet kan worden. Dat moest in ieder geval gaan gebeuren zonder aanvoerder Danny Post, die vorige week zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte. Lee Cattermole en Richard Neudecker zaten daarnaast in de lappenmand en zij maakten dus ook geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Zowel VVV als PEC begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Het was duidelijk te zien dat beide ploegen zeker niet wilde verliezen vandaag en dat resulteerde in een tamme openingsfase. Toch was het PEC dat binnen het kwartier op voorsprong kwam. Ex VVV’er Thy legde de bal panklaar voor Paal die verwoestend raak schoot via de onderkant van de lat, 0-1. In de fase daarna namen de Blauwvingers de overhand en kwam VVV niet tot nauwelijks aan voetballen toe.

PEC zag dan ook al een aantal kansrijke momenten voor het doel van Thorsten Kirschbaum mislukken. Totdat een prachtige steekpass van Lam de voeten van Clement bereikte. Hij ontsnapte nipt aan buitenspel en rondde met zijn buitenkant keurig af, 0-2. Zo stond VVV binnen het half uur op een behoorlijke achterstand. In het restant van de eerste helft had de score ook zomaar op kunnen lopen, vlak voor rust maakte van Crooij een rush over de rechterflank maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

In de tweede helft tapte VVV uit een ander vaatje. Yeboah kwam in de ploeg voor Wright en VVV werd meteen stuk dreigender en doelman Zetterer moest vaker in actie komen dan in de eerste helft. Diezelfde Yeboah zorgde ook voor het eerste grote gevaar, hij speelde zijn directe tegenstander behendig de bal door de benen en viel daarna op het kunstgras. Scheidsrechter Nagtegaal vond het echter te licht voor een strafschop en ook de VAR greep niet in.

Gedurende de tweede helft werd de man van de wedstrijd steeds duidelijker. Omdat VVV steeds meer ging aanvallen ontstonden er aan de andere kant ruimtes maar Kirschbaum zorgde ervoor dat de geelzwarten in de wedstrijd bleven. Thy raakte namens PEC voor de tweede keer vanavond het aluminium en onze goalie verrichte daarnaast een aantal prachtige reddingen waardoor het 0-2 bleef.

Jay Driessen wisselde vervolgens verrassend. Aaron Bastiaans kwam in de ploeg voor Elia Soriano en daarmee maakte hij zijn competitiedebuut voor VVV. Dat debuut gaf hij ontzettend veel glans nadat hij een voorzet van Sinclair koud in het veld tegen de touwen schoot, 1-2 en alles was weer mogelijk! Bastiaans is daarmee ook de jongste doelpuntenmaker ooit in de historie van VVV met zijn 17 jaar.

De technische staf bracht niet veel later alweer de volgende debutant, in de naam van Stan van Dijck. Normaliter een centrale verdediger, maar van Dijck werd juist voorin erbij gezet als ijsbreker. De Koel stond achter VVV en vol goede moed werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Het scheelde ontzettend weinig of ook van Dijck had meteen bij zijn debuut gescoord. Zijn schot werd net naast het Zwolse doel getikt door doelman Zetterer.
Grote kansen leverde de slotfase daarna niet meer op en helaas wisten de gasten uit Zwolle, mede door doelman Zetterer, de overwinning over de streep te trekken. Volgende week reist VVV af naar Vitesse, waar het de laatste wedstrijd van 2019 zal spelen in GelreDome.

VVV-Venlo – PEC Zwolle 1-2 ( 0-2 )
11. Paal 0-1, 25. Clement 0-2, 77. Bastiaans 1-2.
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal
Gele Kaarten: Paal, Hamer (PEC Zwolle)
Toeschouwers: 6861

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen ( 83. Van Dijck), Linthorst, van Ooijen, Opoku Sinclair, Soriano ( 74. Bastiaans), Wright ( 46. Yeboah).

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Lachman, Lam, Paal, Dekker ( 81. Kersten), Clement, Huiberts, van Crooij ( 88. Van Wermeskerken), Thy, van Duinen ( 68. Johnsen).

mf2