Menu

VVV-Venlo - PSV 2-5

zondag 15 oktober 2017

In 1976 werd voor het laats van PSV gewonnen In Venlo. Doelpuntenmakers: Mikan Jovanovic en Stefan Kurcinac. Legendarische namen uit een grijs verleden. Hoog tijd dus om de Eindhovenaren weer eens aan de zegekar te binden, gewoon om de geschiedenisboeken te herschrijven. Het bleef bij een droom. PSV won uiteindelijk met 2-5. 

De thuisclub begon in mineur. Jerold Promes had te veel last van zijn lies en kon niet beginnen aan de wedstrijd. Hij zat wel op de bank. Hetzelfde gold voor aanvoerder Danny Post. Ook hij moest vanaf de bank beginnen. Van Crooij was wel fit genoeg om aan de aftrap te staan.

Al in de vierde minuut stond het Venlose publiek op de banken toen VVV-Venlo een vrije schop mocht nemen nadat Hunte was gevloerd. Specialist Clint Leemans dwong doelman Jeroen Zoet tot een katachtige reflex. De thuisclub startte opportunistisch, maar echt grote kansen bleven verder uit. Ook PSV kreeg een vrije schop op kansrijke positie. Uit het schot van Locadia schampte de bal de lat. 
Ook de volgende kans was voor PSV. Een krachtige kopbal van De Jong werd fraai gestopt door Unnerstall. De Duitse doelman reeg de reddingen aaneen, onder meer ook op een schot van Pereiro. Dat de 0-1 viel was logisch maar ongelukkig. Eerst miste Van Crooij een schietkans. In de tegenstoot zorgde Locadia voor de 0-1. Unnerstall was kansloos. Er stonden 23 minuten op de klok.
VVV-Venlo ging niet bij de pakken neerzitten en bleef waar mogelijk de aanval zoeken. Zo eindigde een schot van Hunte maar net naast het doel van Zoet. Na 35 minuten kreeg Leemans een schotkans nadat Seuntjens hem vrijspeelde. Het schot van de ex-PSV'er ging rakelings naast. 

In de 39e minuut werd Hunte onderuitgehaald door Isimat-Mirin. De toegekende strafschop werd door Clint Leemans loepzuiver ingeschoten: 1-1. Dat was tevens de ruststand.  Kort na de hervatting sloeg de vlam in de pan. PSV drong aan en in de tegenstoot zette Lennart Thy de meegelopen Hunte vrij. Van dichtbij scoorde hij de 2-1 voor VVV-Venlo.  De Koel ontplofte! Maar tien minuten later was de score weer in balans. Met een bekeken schot liet Pereiro Unnerstall kansloos: 2-2.  De klok tikte een uur aan toen Scheidsrechter Makkelie de net ingevallen Promes de rode kaart gaf na een vermeende overtreding op Arias. Amper drie minuten later scoorde Schwaab de 2-3 voor PSV, uit een hoekschop die geen hoekschop was maar een achterbal via het hoofd van De Jong. Dat maakte de achterstand extra zuur. Even later werd de wedstrijd beslist toen debutant Mauro Junior de 2-4 scoorde. In de 85e minuut strooide PSV nog wat extra zout in de wond. Pereiro scoorde van dichtbij 2-5. 

VVV-Venlo - PSV 2-5
Doelpuntenmakers: 23. Locadia 0-1, 40. Leemans 1-1, 48. Hunte 2-1, 58. Pereiro 2-2, 67. Schwaab 2-3, 72. Mauro Junior 2-4, 85. Pereiro 2-5. 
Scheidsrechter: Makkelie. 
Gele kaart: Janse (VVV-Venlo), Arias, Isimat-Mirin (PSV). Rode kaart: 61. Promes (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 8000. 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janse ( 57. Promes ), Van Bruggen, Röseler en Labylle; Rutten, Seuntjens en Leemans; Van Crooij ( 74. Nwakali ), Thy ( 86. Tissoudali ) en Hunte.

mf2