Menu

VVV-Venlo - Roda JC 1-4

zondag 29 april 2018

Geen Danny Post aan de aftrap tegen Roda JC. De aanvoerder van VVV-Venlo liep in de uitwedstrijd tegen Ajax een forse knieblessure op en moet de hele zomer revalideren om weer op tijd fit te zijn voor het komende seizoen. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Moreno Rutten, waardoor Tristan Dekker de honneurs waarnam als rechtsback. Voor het al veilige VVV ging het tegen Roda alleen maar om de eer, maar die eer weegt doorgaans zwaar in Venlo. Voor de gasten uit Kerkrade stond er beduidend meer op het spel.

Van meet af aan was duidelijk dat de druk bij de gasten lag. Maar de combinaties liepen vaak spaak, waardoor VVV kon overnemen. Zonder overigens gevaarlijk te worden. Na een kwartier was er voor het eerst een echte kans. Ndenge mocht vanaf dertig meter aanleggen. Maar zijn vrije trap ging ruim over. Aan de andere kant kreeg Clint Leemans een mogelijkheid, maar zijn schot scheerde rakelings over de kruising.
Even later stond opeens de 0-1 op het scorebord. Jannes Vansteenkiste kreeg de ruimte en volleerde hard raak in de lange hoek. Unnerstall was kansloos. Vier minuten later was het bijna gelijk. Een voorzet van Leemans werd door Thy op waarde geschat, maar Roda-doelman Jurjus kon redden. Maar op de uithaal die Hunte even later in petto had, was ook de Roda-keeper kansloos. Snoeihard volleerde de linkerspits raak: 1-1. Tot de rust kwam in de stand geen verandering meer.

Bij VVV keerde Van Crooij niet meer terug uit het kleedlokaal. Van Bruggen kwam in zijn plaats maar ging op het middenveld spelen. Seuntjens schoof daarom door naar voren. Maar al na twee minuten was het Roda dat scoorde. Auassar zette een combinatie op en kwam vrij waarna hij de bal knap om Unnerstall in de lange hoek draaide: 1-2. En na 57 minuten was de 'vorentscheidung' daar. VVV kreeg de bal niet weg en Schahin kon van dichtbij raak tikken.

VVV probeerde het daarna wel, maar was niet bij machte nog echt gevaarlijk te worden. Sterker nog, invaller Mario Engels strooide nog wat zout in de wonde door 1-4 te scoren.
De Zuiderlingen wonnen en dat was zeker niet waar de Venlose aanhang op gehoopt had.

VVV-Venlo - Roda JC 1-4.
Doelpunten: 23. Vansteenkiste 0-1, 33. Hunte 1-1, 48. Auassar 1-2, 57. Schahin 1-3, 77. Engels 1-4.
Scheidsrechter: Danny Makkelie. Gele kaart: Labylle (VVV-Venlo), Ndenge (Roda JC). Toeschouwers: 7.255.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker, Promes ( 61. Jakobsen ), Röseler en Labylle; Seuntjens, Rutten en Leemans; Van Crooij ( 46. Van Bruggen, 87. Korkmaz), Thy en Hunte.

mf2