Menu

VVV-Venlo - SC Heerenveen 0-2

zaterdag 14 april 2018

Een geweldig seizoen kende VVV. Maar de laatste wedstrijden leverden weinig punten op. Om te voorkomen dat het seizoen uitgaat als een nachtkaars, zou het mooi zijn om tegen SC Heerenveen weer eens de volle buit te pakken. Dat moest dan gebeuren zonder Jerold Promes en Roel Janssen. Ze waren nog geen honderd procent fit en begonnen op de bank. Ze werden vervangen door Damian van Bruggen en Leroy Labylle.

De openingsfase was voor de gasten, die nog volop in de race zijn voor een plek in de play off om Europees voetbal. Dat leidde tot wat druk en een wegens buitenspel terecht afgekeurd doelpunt. De grootste kans was echter voor VVV. Castelen speelde Thy aan, maar diens schot werd geblokt.  Heerenveen probeerde het met name met een aantal schoten uit de tweede lijn. Die zagen er vaak gevaarlijker uit dan ze waren. Unnerstall hoefde amper in te grijpen. En als een bal al eens zuiver wed ingeschoten, was de Duitse doelman op zijn post. Opeens was VVV weer dreigend. Thy werd onderuit gehaald en een strafschop was de beloning. Clint Leemans eiste de bal op, maar net als vorige week tegen Sparta vond hij de doelman op zijn pad. Het hele seizoen was Leemans een zekerheidje vanaf elf meter, nu ging het binnen een week twee keer fout. Heerenveen pakte het intiatief terug, maar doelpunten bleven tot de rust uit.

De eerste grote kans na de hervatting was voor de thuisploeg. Vito van Crooij kreeg zijn hoofd net niet goed tegen een scherpe voorzet van Rutten en daardoor ging de bal rakelings voorlangs. Even later was het opnieuw Rutten die vanaf rechts naar binnen sneed en op doel schoot. Via de lat ging de bal over. Aan de andere kant moest Unnerstall ingrijpen bij een gevaarlijk schot van Zeneli. Een minuutje later was het Heerenveen-doelman Hansen die een kogel van Thy onschadelijk moest maken. Het spel bleef op en neer golven.
Na 64 minuten kreeg VVV een vrije schop op ruim twintig meter van de goal. Hoop in de Venlose harten. Maar de knal van Leemans ging nipt over de Friese goal. Het bleef 0-0 en het bleef spannend.

In de 69e minuut was daar opeens een doelpunt voor Heerenveen. Een schot werd door Ghoochannejhad vlak voor Unnerstall van richting veranderd: 0-1. De doelman was volstrekt kansloos. Trainer Maurice Steijn greep daarna in en bracht Hunte voor Leemans, die na een gele kaart op scherp stond. De bedoeling was om wat opportunistischer druk te zetten op de Heerenveen-defensie. Er kon al snel een streep door het plan. Een schot van Mihajlovic werd van richting veranderd en Unnerstall was kansloos: 0-2.

In de slotfase mocht Emil Riis Jakobsen zijn thuisdebuut nog maken. Maar ook de fysiek sterke Deen kon het verschil niet maken. VVV probeerde het wel maar ontbeerde simpelweg de overtuiging om terug te komen in de wedstrijd. Zoals Maurice Steijn al voor de wedstrijd zei: "Het piept en het kraakt bij VVV." De ploeg snakt naar het einde van een succesvol seizoen. Zeer succesvol, laten we dat vooral niet vergeten!

VVV-Venlo - SC Heerenveen 0-2
Doelpunten: 69. Ghoochannejhad 0-1, 79. Mihajlovic 0-2.
Scheidsrechter: Dennis Higler. Gele kaart: Leemans, Van Crooij (VVV-Venlo), Bulthuis (Heerenveen). Toeschouwers: 7.054.
Bijzonderheid: 27. Leemans (VVV-Venlo) mist een strafschop.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Van Bruggen en Labylle; Seuntjens, Post en Leemans ( 76. Hunte); Castelen   ( 82. Jakobsen), Thy en Van Crooij.

mf2