Menu

VVV-Venlo - Sparta 3-0

zaterdag 12 augustus 2017

De strijd tussen de laatste twee kampioenen van de Jupiler League, VVV-Venlo en Sparta Rotterdam is door de Venlonaren met 3-0 gewonnen. De wedstrijd werd beslist door treffers die kort vóór en ná rust werden gescoord. In de slotfase viel de 3-0. Het eredivisiedebuut van verreweg de meeste VVV-spelers kende daarmee het gewenste resultaat.

VVV opende furieus. Vanaf de aftrap zorgde Moreno Rutten, die de geschorste Danny Post verving op het middenveld, meteen voor gevaar. Omdat ook Sparta voor de aanval koos, was de strijd vanaf het begin behoorlijk spannend. Met name een schot van Goodwin ging maar rakelings naast. Enkele minuten later werd de nieuwe aanwinst Tarik Tissoudali vrijgespeeld. Hij had een pegel in gedachten, maar raakte de bal maar half.

Na 20 minuten sloeg het Venlose publiek de schrik om het hart. Een voorzet van Alhaft werd door Dalibo Volas buiten bereik van Unnerstall op de lat gekopt. Vervolgens kreeg VVV steeds meer grip op de wedstrijd, al slaagde de ploeg er niet in serieuze kansen te creëren. Te vaak werd aanvallend een te moeilijke oplossing gezocht. Sparta zocht naar gaatjes, maar de Venlose defensie gaf geen krimp.

Eigenlijk uit het niks nam VVV pal voor rust de leiding. De Venlonaren lieten de bal rond gaan en speelden Clint Leemans vrij. De middenvelder haalde met rechts uit en doelman Kortsmit verkeek zich op het houdbare schot: 1-0.

Pal na de hervatting leek VVV op 2-0 te komen. Lennart Thy stiftte de bal over Kortsmit tegen de lat. in de rebound knalde Vito van Crooij snoeihard tegen de paal. Twee minuten later was het wel raak. Een schot van Dekker werd gestopt. In de rebound speelde Van Crooij de vrijstaande Tissoudali aan die via de binnenkant van de paal de marge verdubbelde: 2-0.

Sparta probeerde de Venlose defensie onder druk te zetten, maar die gaf geen krimp. De organisatie was dik in orde en Sparta oogde steeds wanhopiger. Na 65 minuten kregen de Rotterdammers dan toch een dikke kans. Sanusi mocht vrij uithalen maar zijn schot ging rakelings naast, tot grote opluchting van iedereen die VVV een warm hart toedraagt. Sparta bleef het proberen, maar kansen kregen de bezoekers niet meer. Bovendien kreeg Chabot na 83 minuten zijn tweede gele kaart en moesten de Spartanen met tien man verder. VVV speelde het duel rustig uit en Van Crooij bekroonde een goede wedstrijd in de blessuretijd met de derde Venlose treffer.

VVV-Venlo - Sparta 3-0

44. Leemans 1-0, 48. Tissoudali 2-0, 92. Van Crooij 3-0.
Scheidsrechter: Kamphuis.
Toeschouwers: 5832.
Rode kaart: Chabot (Sparta, 87. tweemaal geel).
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker ( 81. Van Bruggen), Röseler, Promes en Janssen ( 90. Labylle); Rutten, Seuntjens en Leemans; Van Crooij, Thy en Tissoudali ( 70. Hunte).

 

mf2