Menu

VVV-Venlo - Vitesse 2-2

zaterdag 24 februari 2018

Toch geen Jerold Promes in de basis bij VVV-Venlo in het treffen met Vitesse. De routinier was weliswaar hersteld van zijn spierblessure, maar om nu al in de basis te beginnen, na twee trainingen met de selectie, was toch wat teveel van het goede. Danny Post werd dus opnieuw een linie naar achteren gehaald. Tristan Dekker begon als rechtsachter, Moreno Rutten op het middenveld en voorin startte Hunte op links en Vito van Crooij op rechts. Dat betekende dat Opoku en Castelen op de bank begonnen.  

Bij de opponent uit Arnhem ontbrak oud-VVV'er Bryan Linssen. Hij had last van een enkelblessure en kon niet spelen. Mede daardoor toverde trainer Henk Fraser een opstelling uit de hoek die ervoor zorgde dat VVV-Venlo het voorgenomen strijdplan weer ging omgooien. Het devies luidde, kort gezegd, aanvallen, maar wel voorzichtig, beducht voor de snelle tegenstoot.

Zo'n beetje vanaf de aftrap gingen beide teams op jacht naar een snelle treffer. De eerste kans was voor Vitesse, maar een kopbal van Miazga werd simpel gepakt door Unnerstall. Het spel golfde in hoog tempo op en neer en het was VVV dat het eerst met scherp schoot. Een voorzet van Moreno Rutten werd door Torino Hunte keurig tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Er stonden dik negen minuten op de klok. 

Aan de andere kant was Unnerstall alert bij een mogelijkheid voor de bezoekers. Het spel bleef op en neer golven maar het was uiteindelijk opnieuw VVV dat scoorde. Lennart Thy probeerde het van grote afstand en met een rare stuit sprong de bal over de handen van Pasveer in het doel: 2-0. Al snel kwam Vitesse terug. Een fraaie aanval werd door Nils Röseler ongelukkig achter zijn eigen doelman gewerkt. Het doelpunt had geen verlammende werking op de thuisclub. Bijna vanaf de aftrap kreeg Hunte een kans, maar zijn schot werd geblokt. Uit de hoekschop die volgde, kopte Seuntjens rakelings naast. In de stand kwam tot de rust geen verandering meer. 

Meteen na de hervatting scoorde Vitesse de gelijkmaker. Arbiter Mulder zag een handsbal van Dekker, waarbij de bal richting had ging in plaats van andersom. Daar had Mason Mount maling aan. Hij krulde de bal over de muur in de hoek: 2-2. In de fase daarna was het balbezit veelvuldig voor de bezoekers. VVV was zoekende, maar het bij tijd en wijle sprankelende voetbal van voor rust was verdwenen. Steijn probeerde het tij te keren door Castelen te brengen voor Hunte. Van Crooij ging door die wissel vanaf de linkerflank spelen. 
Maar het was Vitesse wat de klok sloeg. De Arnhemmers gingen steeds hoger druk zetten en VVV kwam er nog amper uit. Mason Mount kreeg een uitgelezen kans om te scoren, maar Unnerstall redde bijzonder fraai. 

De druk bleef. Toch was VVV in een counter gevaarlijk. Van Crooij vond Thy die de bal mee wilde nemen maar net een Arnhemse verdediger tussenbeide zag komen. De aansluitende corner leverde niks op. Na een foute trap van Pasveer was VVV opnieuw gevaarlijk. Castelen vond Seuntjens, maar die raakte de bal verkeerd en schoot naast. 

In de slotfase kwam Promes Dekker aflossen. Post schoof meteen door zodat VVV z'n vertrouwde systeem kon spelen en meer druk naar voren kon zetten. En er kwamen kansjes. Thy mocht uithalen, maar vond Pasveer op zijn weg. Het publiek ging er nog eens achter staan.  Het mocht niet baten. De stand bleef 2-2. Terecht, maar jammer na een 2-0 voorsprong. 

VVV-Venlo - Vitesse 2-2
Doelpunten: 10. Hunte 1-0, 24. Thy 2-0, 29. Röseler 2-1 (eigen doelpunt), 47. Mount 2-2, 
Scheidsrechter: Siemen Mulder. Gele kaart: Janssen, Seuntjens (VVV-Venlo). 
Toeschouwers: 6.168. 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker ( 85. Promes ), Post, Röseler en Janssen; Rutten, Seuntjens en Leemans; Van Crooij, Thy ( 90. Opoku ) en Hunte ( 64. Castelen ).

mf2