Menu

VVV-Venlo - Willem II 3-3

zaterdag 25 november 2017

Spanning troef bij het treffen tussen VVV-Venlo en Willem II. Een waar zespuntenduel tussen twee ploegen die lijfsbehoud als doel hebben dit seizoen. Winnen was dus van groot belang voor met name de thuisclub, die het gat van vier punten graag zag groeien naar zeven. Dat moest zonder de nog steeds geblesseerde aanvoerder Danny Post en ook zonder de disciplinair geschorste Tarik Tissoudali en Mink Peeters.
Van meet af aan was duidelijk dat VVV wilde winnen. De Tilburgers werden achteruit gedrongen, maar kansen waren niet besteed aan Torino Hunte, die goed door bleef jagen maar de bal niet voorbij doelman Branderhorst kreeg, en Ralf Seuntjens, die van dichtbij niet zuiver genoeg inkopte. De derde kans was wel raak. Vito van Crooij kreeg op de rand van het strafschopgebied een beetje ruimte en haalde met met zijn chocolade linkerbeen verwoestend uit: 1-0. Er stonden amper zeven minuten op de klok.

Ook na de openingstreffer bleef VVV het tempo hoog houden, maar serieuze kansen bleven uit. Willem II kon met name voorin geen vuist maken en VVV dicteerde de wedstrijd. Pas halverwege de eerste helft ging het moordende tempo iets omlaag. 
Na 36 minuten kreeg Willem II voor het eerst een kans. Wel een echte! Fran Sol mocht uit het niks vrij inkoppen, maar Unnerstall was op zijn post. En VVV was meteen weer bij de les en gooide het tempo weer een tandje omhoog. Van Crooij mocht uithalen maar Branderhorst had een knappe reflex in huis. Het bleef bij 1-0. Ook een poging van Hunte kort voor rust eindigde in de grijpgrage handen van de betrouwbare Willem II-doelman.

Na rust gooide Willem II het systeem om, maar dat had geen effect. De eerste kans was voor Van Crooij. Hij werd door twee verdedigers in de mangel genomen maar arbiter Mulder zag er geen strafschop in. Twee minuten later werd het toch 2-0. De bal in de kluts voor de voeten van Van Bruggen die van dichtbij scoorde. Na zijn goal tegen Feyenoord de tweede Eredivisie-goal voor de Utrechtenaar in Venlose dienst. 

VVV bleef de baas, maar Willem II kwam uit het niks terug in de wedstrijd. Na een corner schoot Azzaoui de bal via Ogbeche door een zee van benen in het Venlose doel: 2-1. De schrik was van korte duur want VVV bleef de baas. Toen Thy onderuit werd geschoffeld kreeg de thuisclub een strafschop die door Leemans keurig werd benut. De marge was weer twee. Voor even. Twee minuten later kopte Ogbeche de 3-2 achter Unnerstall en was de spanning weer helemaal terug. In blessuretijd kwam Willem II zelfs langszij toen Ogbeche zijn derde van de avond scoorde. 
Niet verdiend, maar zo gaat dat in voetbal. 

VVV-Venlo - Willem II 3-3. 
Doelpunten: 7. Vito van Crooij 1-0, 49. Van Bruggen 2-0, 61. Ogbeche 2-1, 72. Leemans 3-1 (strafschop), 74. Ogbeche 3-2, 90+2. Ogbeche 3-3.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Gele kaart: Haye, Ogbeche, Heerkens, Sol (Willem II).  
Toeschouwers: 6.782.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Vito van Crooij, Thy ( 73. Opoku ) en Hunte.

mf2