Menu

VVV-Venlo baalt na verlies

zondag 3 maart 2019

Uiteraard geen Jerold Promes aan de aftrap in Groningen. Maar ook Tino Susic ontbrak op het appèl vanwege een blessure. Peter van Ooijen verving hem op het middenveld en Opoku keerde terug in de basis. Van Bruggen nam de positie centraal achterin in naast Röseler.

Voor de wedstrijd gaf Maurice Steijn aan dat VVV er alles aan zou doen om zich niet te laten overrompelen door Groningen. Opbouwen? Leuk, maar vandaag even niet! Toch was het FC Groningen dat de eerste kans kreeg. Unnerstall keerde een eerste schot van Mahi, in de rebound knalde Sierhuis op de lat. VVV kwam met de schrik vrij. Er stonden 11 minuten op de klok. In de 17e minuut was daar dan de eerste Venlose kans. Van Ooijen speelde Opoku knap vrij, maar diens volley ging ruim naast. Even later raakte Groningen-verdediger Chabot de bal verkeerd en kreeg VVV zijn eerste corner cadeau. Met grote gevolgen. De bal van Van Ooijen werd slecht weggewerkt en met een magistrale volley zette Danny Post VVV op voorsprong: 0-1.

Twee minuten later kreeg Groningen een strafschop na een handsbal. Onopzettelijk hands van de wegdraaiende Van Ooijen werd door de VAR niet gecorrigeerd, dus het zal wel terecht zijn geweest... Mahi verzilverde het buitenkansje: 1-1. Even later had de VAR opnieuw invloed. Een terechte gele kaart werd door de weifelende VAR als mogelijk ‘rood’ beoordeeld. Gözübüyük ging daarin mee en Rutten moest inrukken. Een nauwelijks te verdedigen beslissing. Net als de beslissing van dezelfde scheidsrechter in de thuiswedstrijd om de rode kaart voor Promes om te zetten in een gele prent.  En even later was er opnieuw een penalty voor de thuisclub, nu na een duwtje van Mlapa. Opnieuw Mahi achter de bal en opnieuw was het raak, waarmee Groningen op een op dat moment geflatteerde voorsprong kwam. Daarna was het Groningen wat de klok sloeg, maar dat was logisch met een man meer.

Na rust schoot VVV als een komeet uit de startblokken. Na een verre inworp van Dekker viel de bal voor de voeten van Mlapa die niet aarzelde en de gelijkmaker achter Padt werkte: 2-2 en de tweede helft was nog geen minuut bezig. Een heerlijk begin!  In de fase na de gelijkmaker werd het spel van de thuisclub steeds onrustiger. Veel ballen misten zuiverheid en VVV loerde intussen op de counter met Mlapa en Opoku beurtelings diep voorin. Het resulteerde in een schot van Seuntjens dat uit de kluts voor de voeten van Mlapa viel. Diens schot ging jammerlijk over.  Toch was het de thuisclub die op voorsprong kwam. Een verdekt schot van Bel Hassani ging loepzuiver in de hoek. Unnerstall kwam net te laat. De thuisclub was daarna weer de betere ploeg, maar VVV oogde scherp in de counter. Toch was Unnerstall nodig om een grotere achterstand te voorkomen.

Met nog tien minuten te gaan gooide Steijn een extra aanvaller erbij. Jay-Roy Grot kwam voor Damian van Bruggen in een ultieme poging nog iets te forceren. Danny Post ging wat nadrukkelijker naar achteren spelen. Maar verder dan een paar halve kansjes kwam VVV niet tot Doan kort voortijd zijn tweede gele kaart kreeg en het weer tien tegen tien was. Zou het dan toch nog? Het antwoord luidde helaas ‘nee’. Een nipte carnavalsnederlaag in Groningen.

FC Groningen - VVV-Venlo 3-2.
Doelpunten: 20. Danny Post 0-1, 24. Mimoun Mahi 1-1 (strafschop), 40. Mimoun Mahi 2-1 (strafschop),
46. Peniel Mlapa 2-2, 64. Iliass Bel Hassani 3-2,
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.
Gele kaart: Doan (FC Groningen).
Rode kaart: 88. Doan (FC Groningen, twee keer geel), 34. Rutten (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 16.757

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Van Bruggen ( 81. Grot), Röseler, Kum, Van Ooijen ( 37. Dekker), Post, Seuntjens, Opoku, Mlapa, Joosten

mf2