Menu

VVV-Venlo blijft overeind

vrijdag 18 september 2020

Vrijdagavond, 18 september 19:53 uur. Het clublied ‘Alles heej is VVV’ wordt gestart. Een ‘volle’ koel met maar liefst 1.435 toeschouwers zagen dat de spelers met veel geklap de welbekende trap afliepen. Nog voordat het eerst fluitsingel klonk was er al vuurwerk te zien. Echter niet vanaf het veld maar vanaf ver achter het stadion.

De mannen van trainer Hans de Koning begonnen de wedstrijd met dezelfde elf namen als de vorige wedstrijd. De Venlonaren met in de spits Georgios Giakoumakis op scherp. De Griek die in de vorige wedstrijd in Emmen drie doelpunten wist te maken, stond deze wedstrijd wederom op scherp.

Na zeven minuten was het onze eigen nummer zeven, Guus Hupperts, die via een voorzet van Giakoumakis de bal in het net wist te krijgen. Vlak na de openingsgoal bleven de Venlonaren doorgaan met een afstandsschot van Josua John wat in de handen van keeper Maarten Paes belandde.

Utrecht, wat druk bleef zetten op de Venlonaren, probeerde met enkele schoten van afstand de gelijkmaker te maken. Het was keeper Thorsten Kirschbaum die zich niet liet verrassen door de voorhoede van FC Utrecht. In de 17e minuut stopte aanvoerder Danny Post de aanval op de middenlijn van FC Utrecht en kreeg daarmee zijn eerste waarschuwing van arbiter Rob Dieperink. In de 23e minuut belandde een goede voorzet van FC Utrecht op het hoofd van Mahi die de bal rakelings langs het doel van VVV kopte. Even later was het Danny Post die via een corner de bal op de voet kreeg en snoeihard uithaalde richting de goal van Utrecht. De bal van Danny werd knap van de lijn gehaald door de Utrechtse defensie. VVV, wat na een halfuur spelen wat slordig de bal uitverdedigde, probeerde zo nu en dan met een lange bal Tobias Pachonik te bereiken. De eindpass ontbrak telkens. Het spelen met elf man op eigen helft werd beloond. In de 32e minuut redde Josua John ternauwernood een bal van de en wist daarmee de Venlonaren op een 1-0 voorsprong te behouden. Danny Post, die eerder al een waarschuwing kreeg, moest ingrijpen in de 37e minuut. Na een overtreding op Giakoumakis was het Utrecht die op de counter sloegen. Onze eigen aanvoerder greep in en haalde de snelheid uit het spel met een overtreding wat resulteerde in een gele kaart. Onze eigen nummer 14, Christian Kum greep diverse malen snoeihard in met zijn welbekende onderscheppingen in de eigen zestien, met succes! Na de één minuut extra tijd floot de scheidsrechter voor het rustsignaal. De Venlonaren konden tevreden terugkijken op eerste helft en hielden knap stand. Een applaus klonk van de tribunes.

In de tweede helft kwamen beiden ploegen de kleedkamer uit met dezelfde elf namen en betraden het speelveld van Covebo Stadion - De Koel -. Het was FC Utrecht wat direct na de aftrap begon met aanvallen, waardoor VVV gedwongen werd de defensie op scherp te zetten. Na een overtreding van St. Jago in de 52e minuut was het wederom Danny Post die na schermutseling de bal snoeihard uithaalde in de richting van de goal. Zijn schot werd gekraakt door de Utrechtse defensie. Vito van Crooij kwam twee minuten later voor de goal met een voorzet die belandde in de voeten van Hupperts en  wist de bal niet voorbij keeper Paes te krijgen. Giakoumakis wist de bal vlak erna ook niet in de doel te krijgen. Na een fase waarin VVV aan de betere hand was, maakte FC Utrecht de gelijkmaker na aangeven van Mahi was het Klaiber die de bal in het net wist te tikken.

FC Utrecht probeerde voortdurend via de rechterkant van het veld de aanval probeerden op te zetten, maar op enkele schoten na werden de rood-witten niet gevaarlijker. Het spel ging over en weer. In de 68e minuut was het VVV-Venlo met de eerste wissel van de avond. Guus Hupperts mocht de kleedkamer gaan opzoeken en de 22-jarige Tristan Dekker mocht zijn opmars maken. De Venlonaren hielden FC Utrecht onder druk en het was Dekker die op de rand van de zestien uithaalde en de bal rakelings over het doel schoot en bijna de 2-1 binnentikte. Het publiek sprong van de banken op en de goaltune werd gestart. Echter bleek de bal net niet in doel te belanden. Een wake-up call voor de ploeg uit Utrecht, waarna enkele goede kansen van Utrecht volgde. Thorsten Kirschbaum stond telkens zijn mannetje.

Met vier minuten extra tijd bleef de ploeg extra druk zetten op de Venlose zijde. Enkele overtredingen waren nodig om de Domstedelingen af te stoppen. Ook voor de supporters was het weer ouderwets spannend op de tribunes. Diep in de blessuretijd waren het de Venlonaren die voor de laatste keer een aanval mochten opzetten, waarna scheidsrechter Dieperik voor het eindsignaal floot en de spelers onder luid applaus van de supporters het strijdtoneel verlieten.

De Utrechtenaren kunnen met één punt terug naar de Domstad. Een gelijkspel wat op basis van twee helften zeker verdiend was. Dankzij hard werken en een sterk defensief optreden kan er nog even genoten worden van de koppositie in de Eredivisie. Volgende week speelt de ploeg van trainer Hans de Koning de uitwedstrijd in en tegen SC Heerenveen.

VVV-Venlo - FC Utrecht  1-1 ( 1- 0 )
8. Hupperts 1-0, 57. Klaiber 1-1
Geel: Post, van Crooij (VVV-Venlo), Elia (FC Utrecht)
Scheidsrechter: Dieperink
Toeschouwers: 1.435

VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Gelmi, Kum, Schmitz; Linthorst, Post, Van Crooij; Hupperts ( 68. Dekker ), Giakoumakis ( 79. Arias ), John.

FC Utrecht: Paes, Klaiber, St. Jago, Hoogma, Warmerdam, Maher, Gustafson, van Overeem ( 82. Boussaid ), Kerk ( 68. Arzani ), Mahi ( 81. Elia ), Ramselaar.

mf2