Menu

VVV boekt knappe zege op FC Eindhoven

vrijdag 19 november 2021

VVV-Venlo weet weer wat winnen is! In Covebo Stadion – De Koel – herstelden de Limburgers zich tegen FC Eindhoven knap na een reeks nederlagen. Dankzij doelpunten van Sven Braken en Mitchell van Rooijen boekte VVV een verdiende overwinning: 2-0.

Trainer Jos Luhukay hield tegen de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie voor een groot gedeelte vast aan het elftal dat vorige week met 2-0 onderuit ging op bezoek bij ADO Den Haag. Vergeleken met dat duel voerde Luhukay slechts één wijziging door: Levi Smans, die eerder deze week zijn eerste profcontract tekende, kreeg de voorkeur boven Kees de Boer. In de openingsfase ging het gelijk op, maar VVV werd langzaam maar zeker de meest dreigende ploeg. Net als tegen ADO kwam het eerste gevaar via Yahcuroo Roemer. Na een goede onderschepping van Danny Post kwam de bal via Smans bij de snelle buitenspeler terecht. Roemer probeerde Sven Braken in stelling te brengen, maar de Eindhovense defensie kon nog net voorkomen dat de spits kon afdrukken. Ook na dat moment dook VVV een aantal keer gevaarlijk op voor het vijandelijke doel, al bleven echt kansen uit. Eindhoven kwam in de eerste twintig minuten niet veel verder dan een van richting veranderd schot dat naast het doel van VVV-keeper Delano van Crooij belandde.

Verdiende voorsprong
Vervolgens was het even wachten tot er weer iets noemenswaardigs gebeurde. Pas na een halfuur vielen de volgende kansen weer te noteren, te beginnen met een goede kopkans voor Eindhoven uit een hoekschop. De grootste mogelijkheid van de eerste helft was echter voor VVV. Na een goed steekballetje van Smans kreeg Joeri Schroijen de kans om de thuisploeg op voorsprong te schieten, maar de aanvaller schoot met rechts net voorlangs. Het missen van die kans maakte hij vlak voor rust echter meer dan goed door aan de basis te staan van de openingstreffer. Schroijen zette goed door aan de linkerkant en gaf de bal perfect voor op Braken, die VVV na een goede loopactie van dichtbij op voorsprong schoot en de ruststand op 1-0 bepaalde.

VVV pakt door
In de tweede helft waren de intenties van VVV snel duidelijk: doorpakken. De ploeg van Luhukay kwam sterk de kleedkamer uit en voetbalde zichtbaar makkelijker met de voorsprong op zak. Dat resulteerde in de 51ste minuut in de eerste goede kans van het tweede bedrijf. Na een goedlopende aanval over de rechterkant zette Roemer de bal goed voor op Schroijen, maar de man van de assist bij de 1-0 slaagde er niet in de juiste richting mee te geven aan zijn kopbal. Niet veel later kwam VVV er op vergelijkbare wijze goed door via de rechterflank, wat uiteindelijk resulteerde in een corner. En die corner leverde de tweede Venlose treffer op dankzij een knappe kopbal van Mitchell van Rooijen: 2-0.

Knokken tot het eind
Na dat doelpunt straalde VVV vertrouwen uit en leek één ding zeker: de drie punten zouden in Venlo blijven. De ploeg vocht alsof het een volle Koel achter zich had staan en gaf in het laatste halfuur van de wedstrijd nauwelijks kansen weg. VVV werd zelf nog wel een aantal keer gevaarlijk, maar een derde doelpunt zat er niet meer in. Niemand in Venlo zal daar echter wakker van liggen, want na een reeks nederlagen weet VVV weer wat winnen is.

VVV-Venlo – FC Eindhoven: 2-0 ( 1-0 )
42. 1-0, Sven Braken.
61. 2-0, Mitchell van Rooijen.
Toeschouwers: 0
Scheidsrechter: Oostrum
Geel:  Roemer, Koglin, Pachonik (VVV-Venlo), v.d.Sande,Dahlhaus (FC Eindhoven)

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Tristan Dekker, Stan van Dijck, Brian Koglin, Simon Janssen; Danny Post, Mitchell van Rooijen, Levi Smans ( 78. Kees de Boer); Yahcuroo Roemer ( 84. Tobias Pachonik), Sven Braken ( 84. Erik Sorga), Joeri Schroijen ( 73. Thijme Verheijen).

Opstelling FC Eindhoven: Nigel Bertrams; Collin Seedorf ( 67. Dave de Meij), Maarten Peijnenburg, Mawouna Kodjo Amevor, Pieter Bogaers, Jens van Son, Brian De Keersmaecker, Joey Sleegers; Barnabas Racz ( 58. Jasper Dahlhaus), Jort van der Sande, Valentino Vermeulen.

mf2