Menu

VVV-Venlo contracteert Pala

maandag 19 november 2018

In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw maakte Venlonaar Piet Pala furore bij VVV. De Duitser Ender Pala gaat in de voetsporen treden van zijn illustere naamgenoot. Het grootste verschil is dat Ender, in tegenstelling tot Piet, niet op de groene mat zijn kunsten gaat vertonen, maar als nieuwe aanwinst van het eSport-team. Op 19 november is hij officieel gepresenteerd bij Team VVV. Ender is de eerste Duitse eSporter die door een Nederlandse Eredivisieclub is gecontracteerd. 

eSports Nederland
Net als in Nederland ontwikkelt ook Duitsland zich in rap tempo op het gebied van eSports. In Nederland is er sinds 2016 een nationale competitie in de vorm van de eDivisie. Hierin spelen de beste spelers van het computerspel FIFA wekelijks onderling tegen elkaar namens de Eredivisieclubs. VVV-Venlo wordt hierin vertegenwoordigd door de broers Nick en Sandro Cooiman. Naast de eDivisie zijn zij vanuit de club bij nog veel meer eSports activiteiten betrokken.

Vanaf nu gaat Ender Pala ook deel uitmaken van Team VVV eSports. De focus ligt daarbij voornamelijk op de Duitse markt. Zo zal hij andere Duitse eSporters uit gaan dagen en deel gaan nemen aan Duitse eSports evenementen.

VVV en Duitsland
VVV-Venlo is de eerste Nederlandse voetbalclub die een samenwerking aangaat met een Duitse eSporter. De samenwerking is mede tot stand gekomen door de natuurlijke binding die grensstad Venlo heeft met het Duitse achterland.

mf2