Menu

VVV-Venlo contracteert Roy Gelmi

donderdag 21 mei 2020

In de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen heeft VVV-Venlo wederom een belangrijke stap gezet: de Venlose club contracteert Roy Gelmi. De 1,88 meter lange verdediger, die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, werd afgelopen seizoenshelft al door VVV-Venlo gehuurd van het Zwitserse FC Thun. Nu neemt de Venlose ploeg hem over van de Zwitserse profclub. Gelmi tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog één extra seizoen.

De 25-jarige centrale verdediger doorliep diverse jeugdelftallen van de Zwitserse topclub St. Gallen en maakte daar enkele seizoenen deel uit van de selectie. Vanaf het seizoen 2015-2016 was hij er vaste basisspeler. Hij verliet de club voorafgaand aan het seizoen 2017-2018 voor FC Thun. Het huidige seizoen, dat inmiddels is afgebroken, kon hij voor de winterstop nog rekenen op een basisplek in de hoofdmacht. Hij kwam met FC Thun uit in de Europa League en speelde 15 competitiewedstrijden voor de Zwitsers. Op de laatste dag van de wintertransfermarkt werd hij in Venlo gepresenteerd.

Vanwege de ‘Coronaperiode’ kwam hij na de winterstop dan ook pas drie keer in actie in het geelzwart. In de gewonnen uitwedstrijd in Groningen ( 0-1 ), startte Gelmi voor het eerst in de basis. Hij speelde de hele wedstrijd.

Gelmi over het tekenen van zijn contract bij VVV: “Mijn kennismaking met de club was heel prettig. Ik kwam natuurlijk op de laatste dag van de transfermarkt binnen in een periode dat de ploeg zeer goed draaide. Gelukkig heb ik daar uiteindelijk ook mijn steentje aan bij kunnen dragen en hebben we met z’n allen voor een topprestatie gezorgd door ons te handhaven. Je ziet: we hebben kwaliteit genoeg in de ploeg. Er zit nog zoveel moois in het vat. Ik heb dan ook enorm veel zin in het nieuwe seizoen!”

Stan Valckx, Technisch Manager van de club: “Roy heeft, in de korte periode dat hij aan onze club verbonden is, laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn in de laatste linie. Hij staat zijn mannetje, is lang en sterk met het hoofd, maar desondanks ook snel en wendbaar. Roy kan het spel lezen en staat vaak op de goede plek. En bovendien zit er ‘een goeie kop op’. Wij zijn dan ook blij dat Roy ook aankomende seizoenen in het geelzwart speelt.”

mf2