Menu

VVV-Venlo dankt ‘vertrekkers’

dinsdag 26 mei 2020

VVV-Venlo dankt ‘vertrekkers’ voor bijdrage aan succesvol seizoen
Samen de schouders eronder. Dat is wat we afgelopen seizoen hebben gedaan. En het was een succesvol seizoen! Samen hebben we er namelijk voor gezorgd dat we in de Eredivisie blijven. Door te strijden. Met gewonnen vertrouwen. Vol passie. Vol vuur. Als één team.

Ieder teamlid verdient het respect en de credits, die recht doen aan de bijdrage aan de fantastische teampresentatie die we afgelopen seizoen hebben neergezet. En net als bij ieder team, zullen na dit seizoen ook spelers de club gaan verlaten. Graag spreken wij onze dank uit aan de spelers die ons dit seizoen mede hebben behouden voor de Eredivisie en die Covebo Stadion – De Koel - nu gaan verlaten. Eerder al namen we afscheid van Roel Janssen en Nils Röseler. Nu bedanken wij:

Peter van Ooijen
De 28-jarige aanvaller kwam in juli 2018 over van Heracles Almelo. Van Ooijen, bekend om z’n doelpunten van lange afstand, speelde in twee seizoenen in totaal 50 officiële wedstrijden voor de geelzwarten. Hij liet daarin zeven doelpunten en zeven assists aantekenen. Dit seizoen nog scoorde hij op fraaie wijze in de competitieouverture tegen RKC Waalwijk en mikte hij twee vrije trappen in de kruising tegen Sparta Rotterdam en zijn oude club Heracles Almelo. Het contract van Van Ooijen liep deze zomer af. Hij gaat nu op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging.

Lee Cattermole
‘Bloktackles’, strijd en ‘leiderschap’. Eigenschappen die Lee Cattermole kenmerken. De 32-jarige Brit kwam voorafgaand aan het seizoen van ‘cultclub’ Sunderland en speelde in totaal 11 wedstrijden in het geelzwart. Ook Lee beraadt zich op de volgende stap in zijn carrière. 

Jerome Sinclair
De 23-jarige aanvaller werd voorafgaand aan het seizoen 2019-2020 gehuurd van Watford. Sinclair kwam in 24 officiële wedstrijden uit voor de Koelclub. Jerome zal terugkeren naar zijn Engelse werkgever.

John Yeboah
Ook John Yeboah keert terug naar de club die hem verhuurde aan VVV: VfL Wolfsburg. John versterkte op de laatste dag van de zomertransfermarkt de selectie van VVV-Venlo. De 19-jarige Duitse jeugdinternational debuteerde thuis tegen FC Groningen met zijn eerste en, zo blijkt nu, enige doelpunt van het seizoen. Hij speelde in totaal 18 wedstrijden voor de Venlonaren.

Haji Wright
Aanvaller Haji Wright kwam afgelopen zomer over van Schalke ’04 en tekende in Venlo een contract voor één seizoen. De boomlange 22-jarige Amerikaan kwam tot 22 officiële optredens voor VVV-Venlo.

Oussama Darfalou
De 26-jarige huurling van Vitesse kwam in de winter over naar Venlo. In het ‘andere geelzwart’ was hij zeer succesvol. Hij scoorde drie keer in 8 wedstrijden. Twee van die doelpunten (RKC-uit én FC Groningen-uit) brachten VVV-Venlo de driepunter. Oussama zal terugkeren naar Arnhem, waar hij voor zijn kans gaat in de selectie van Vitesse.

Thomas Bruns
Ook Thomas bewandelt dezelfde weg als Oussama. Thomas kwam weliswaar in de winter over van PEC Zwolle. De Zwolse club huurde hem echter tot dan toe van Vitesse. De ervaren Bruns, met zijn 236 Eredivisie-optredens op de teller op dat moment, speelde zes duels in het geelzwart voordat de Coronastop een einde aan de competitie maakte. Ook Thomas keert weer terug naar Vitesse.

Peter, Lee, Jerome, John, Haji, Oussama en Thomas, wij wensen jullie alle goeds bij de volgende nieuwe sportieve uitdaging die op jullie pad komt. We willen jullie bedanken voor alles! Voor jullie bijdrage aan een mooi én succesvol Eredivisie-seizoen en voor het feit dat jullie er dit seizoen, samen met het hele team, de schouders onder hebben gezet en we, mede dankzij jullie, aankomend seizoen weer op het hoogste niveau mogen uitkomen.

Hopelijk tot snel, ergens in voetballand. Veel succes met de volgende stap in jullie carrière en vooral… blijf gezond!

 

mf2