Menu

VVV-Venlo delft onderspit in Tilburg

vrijdag 14 augustus 2020

Het was een vreemde gewaarwording: VVV-spelers met mondkapjes die met auto’s arriveren en via de achteringang het Koning Willem II stadion binnen treden. Het is de werkelijkheid van vandaag: VVV-Venlo trad vrijdag 14 augustus voor de eerste serieuze test aan in Tilburg tegen thuisploeg Willem II.

In de basis Arjan Swinkels, die 158 wedstrijden voor de Tricolores uitkwam tussen 2004 en 2012, met naast hem in het centrum Christian Kum. Ook gastspeler Joshua John maakte zijn opwachting in de eerste elf van trainer Hans de Koning.

Het begin was absoluut voor VVV-Venlo. Na vier minuten was het Jafar Arias die de lat teisterde, nadat de spits gevonden werd door Guus Hupperts vanaf rechts. Niet veel later schoot Simon Janssen gehaast naast het doel van keeper Van den Berg. In de tiende minuut was het echter wél raak. Een goede individuele actie van Joshua John leidde tot een voorzet die bij de tweede paal goed werd ingekopt door Evert Linthorst: 0-1. Willem II leek meteen wakker geschud na deze openingstreffer. Vanuit de aftrap was het Nunnely die de op de doellijn staande Lukas Schmitz vond. Er werd nog geappelleerd voor hands, maar scheidsrechter Pol van Boekel wuifde dat resoluut weg. Nog geen drie minuten later was het weer die zelfde Nunnely die voorlangs schoot. De snelle vleugelspits zag even later zijn collega Trésor alleen op keeper Thorsten Kirschbaum af gaan. Die redde bekwaam op het schot van de rappe Willem II-aanvaller. Lukas Schmitz, de Duitse linksback in Venlose dienst liet in minuut 22 zien dat hij er niet voor terugdeinst om stevig in te grijpen. Heerkens maakte kennis met zijn daadkracht. Dat kwam Schmitz op geel te staan, de eerste kaart van de wedstrijd. Het slotoffensief van de eerste helft was echter ook weer voor de bezoekers: vijf minuten voor tijd kreeg Jafar Arias een goede voorzet van Guus Hupperts. De lange spits mikte echter net iets te hoog. In de blessuretijd van de eerste helft was het Chris Kum die zijn kopbal uit een corner van Joshua John van de lijn gehaald zag worden. De ruststand bleef dan ook op 0-1 staan.

Na de rust bleef Joshua John in de kleedkamer achter. Aaron Bastiaans kwam in de ploeg voor hem. Willem II wisselde vijf keer in de pauze. Onder andere de Duitse aanwinsten Köhn en Wriedt maakten hun debuut voor de Tilburgers. Die laatste twee vonden elkaar na vijf minuten in de tweede helft al heel gemakkelijk. De inzet van Wriedt was echter niet accuraat genoeg. Dat kon niet gezegd worden van zijn inzet in de 55e minuut. Een combinatie van de sterke spits met Spierings leidde tot een schuiver die Kirschbaum te machtig was: 1-1. Drie minuten later was het Nunnely, die vanavond zijn vizier niet op scherp had staan, die de bal over het doel van Kirschbaum joeg. Zijn collega Wriedt vond enkele minuten later zijn Bayern München-maatje Köhn voor het doel. Die werkte af, maar werd van achter neergehaald door Christian Kum: penalty. Tresór bleef koelbloedig, oog in oog met Kirschbaum.

Deed VVV dan niet van zich spreken? Jawel: De Koning wisselde in de 65e minuut acht spelers en bracht onder andere Yahcuroo Roemer in de ploeg. Die vertrok één minuut later op snelheid richting Willem II-doel, maar werd gestuit door Köhn. In de 75e minuut werd Evert Linthorst vervangen door Wassim Essanoussi. Op dat moment stond enkel nog Thorsten Kirschbaum in het veld van de mannen die in de eerste minuut van de wedstrijd aan de aftrap stonden. In het vervolg van de wedstrijd werd er weinig meer gecreëerd door beide ploegen. Alleen Yahcuroo Roemer kreeg het nog één keer op zijn heupen. De jongeling brak door over rechts en bediende Georgios Giakoumakis. Dat deed hij echter vanuit buitenspelpositie. De hakbal van de Griek had daardoor geen enkele waarde meer. VVV-Venlo verloor daarmee de eerste serieuze test van het seizoen met 2-1 van Willem II, maar liet zien dat de ploeg in opbouw de eerste stappen heeft gezet.

Na de krachtmeting in Tilburg, treedt VVV-Venlo dinsdagavond 18 augustus om 19.00 uur aan in Reuver tegen de plaatselijke vv. Drie dagen later is op de Herdgang Jong PSV de tegenstander (vrijdag 21 augustus, 14.00 uur).

 

mf2