Menu

VVV en Fortuna spelen gelijk in oefenduel

vrijdag 16 april 2021

Dit weekend vindt de finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi plaats. Voor de mannen van Jos Luhukay staat er dus geen Eredivisieduel op het programma. Daarom werd er op vrijdag 16 april een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard gespeeld. Onder leiding van scheidsrechter Nick Theunissen trapte VVV-Venlo af voor deze oefenwedstrijd. VVV begon de wedstrijd met een viermans defensie met Arjan Swinkels en Steffen Schäfer in een centrale rol en Leon Guwara en Guus Hupperts mochten de flanken bestrijken. Op het middenveld stonden Lukas Schmitz, Torino Hunte en Zinedine Machach. Die laatste nam een iets aanvallendere rol op zich dan de eerste twee. Voorin mochten Josua John, Jafar Arias en Yahcuroo Roemer het de Fortuna-defensie lastig gaan maken.

VVV begon goed aan de wedstrijd. In de tiende minuut was het al raak voor de Venlonaren. Yahcuroo Roemer, die nog geen vijf minuten eerder al de kans kreeg op de 1-0, liet het deze keer over aan de opstomende Guus Hupperts. Die schoot de bal feilloos binnen. Zo’n twintig minuten later gaf scheidsrechter Theunissen Fortuna een strafschop voor een handsbal van Torino Hunte. Deze werd zakelijk binnengeschoten door Hansson. Het was de wedstrijd van de handsballen, want vier minuten later was het aan de andere kant raak. De scheids gaf nu een strafschop voor de Venlonaren na een handsbal van Fortuna. Jafar Arias mocht het van elf meter proberen en schoot daarmee de geelzwarten met een 2-1 voorsprong het kleedlokaal in.

Na rust bleven vier spelers achter in het kleedlokaal. Zij werden vervangen door vier jonge jongens, die speelminuten mochten maken voor de Venlose formatie. De tweede helft begon niet heel spannend en het was ook pas na 62 minuten dat er een echte kans ontstond. Na een snelle ingooi van VVV en vooral ook het staan slapen van Fortuna stond Josua John oog in oog met keeper Velthuizen. Hij wist echter niet te scoren. Nog geen vijf minuten later lag de bal aan de andere kant wel in het netje. Na een voorzet van Hansson kon verdediger Van den Buijs binnen koppen. Een kwartier voor tijd gaf invaller Wassim Essanoussi een goede hoge steekbal op Jafar Arias, die de bal slim over de keeper wipte en daarna voor een leeg doel het laatste tikje kon geven. De Venlonaren konden echter niet lang van de voorsprong genieten. Wederom was het een invaller die betrokken was bij een doelpunt. Na een voorzet bij de tweede paal probeerde Lars Nabbe de bal weg te werken. Hij werkte het leer echter ongelukkig in eigen doel. Dit eigen doelpunt bepaalde uiteindelijk ook de eindstand: 3-3

VVV-Venlo – Fortuna Sittard 3-3 ( 2-1 )
10. Hupperts 1-0, 30. Hansson 1-1(P), 35. Arias 2-1 (P), 65. V.d. Buijs 2-2 76. Arias 3-2 78. Nabbe 3-3 (e.d.)

Scheidsrechter: Nick Theunissen

VVV-Venlo: D.v.Crooy (Verbong/46 ), Hupperts, Schäfer, Swinkels Guwara, Hunte (Dekker/79 ), Machach(Janssen/46 ), Schmitz (Nabbe/46 ), Roemer (Essanoussi/46 ), Arias, John
Fortuna Sittard: Velthuizen, Amiot v.d. Buijs, Essers, v. Beijen (Pluijmen/68 ), George (El Ablak/57 ), Moutoussamy, Verlinden, Hansson, Kastrati, Emmanoulidis (Breukers/72 )

mf2