Menu

VVV-Venlo – FC Twente 2-1

vrijdag 27 juli 2018

VVV-Venlo speelde vrijdagavond in het eigen Seacon Stadion De Koel de wedstrijd om de Herman Teeuwen memorial tegen FC Twente. De degradant uit de Eredivisie werd naar huis gestuurd met een 2-1 nederlaag. De Venlonaren hielden de trofee dus in eigen huis. En dat levert weer een mooie herinnering op aan de man die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw de legende-status bereikte bij VVV, onder meer door in de bekerfinale in 1959 tegen ADO te scoren en ook nog eens als invaller-doelman een strafschop te keren.
 
De thuisclub opende vrijdagavond furieus. Aanwinst Martin Samuelsen sneed al in de eerste minuut met de bal aan de voet vanaf links naar binnen. De Twente-defensie kon alleen onreglementair ingrijpen zodat scheidsrechter Van den kerkhof een strafschop moest toekennen. Tino-Sven Susic schoot de bal hard in de kruising: 1-0.
In het vervolg van de eerste helft bleek dat de Tukkers veel aan kwaliteit hebben ingeleverd na de degradatie van vorig seizoen. Er ging veel mis bij de roodhemden. De thuisclub gaf amper iets weg achterin zodat de wedstrijd vrij eenzijdig was. Na ruim twintig minuten was de 2-0 het resultaat. Een hoekschop van Susic werd niet goed weggewerkt en na een voorzet van Promes belandde de bal in een scrimmage waaruit Grot van dichtbij het beslissende zetje tegen de bal gaf.
Er waren nog wat kleine kansjes voor Grot en Van Ooijen, terwijl Twente welgeteld één mogelijkheid kreeg. Een schot van Smith ging van dichtbij naast. Bij rust was het 2-0.
 
Na rust werd het spel, mede door de tropische omstandigheden, er niet beter op. Alleen Twente wist nog te scoren door een defensieve blunder aan Venlose zijde eenvoudig af te straffen. Jari Oosterwijk trok de trekker over en tekende voor de 2-1.
Waarmee VVV zijn eerste prijs van het seizoen in de knip heeft. De Herman Teeuwen Memorial Trofee blijft in de Venlose prijzenkast.
 
VVV-Venlo – FC Twente 2-1 ( 2-0 )
Doelpunten: 2. Susic 1-0 (strafschop), 21. Grot 2-0, 75. Oosterwijk 2-1.
Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
Toeschouwers: 1.747.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen, Van Bruggen ( 56. Linthorst), Post, Susic ( 85. Dekker), Van Ooijen ( 61. Roemer), Grot ( 74. Labylle), Samuelsen.
 
Klik op de de onderstaande foto voor meer foto's 

mf2