Menu

VVV-Venlo gastheer van Roparun

zaterdag 2 oktober 2021

De Roparun doet op zaterdag 2 en zondag 3 oktober Covebo Stadion – De Koel – aan. Deze grote estafetteloop voor het goede doel komt uitgerekend in de VVV Foundationmaand langs in het stadion van VVV-Venlo.

Normaal gesproken start de Roparun in Parijs en Bremen en gaan de deelnemers vanuit daar op weg naar Rotterdam. Dit jaar is er vanwege corona besloten om binnen de eigen landsgrenzen te blijven en is de start op Megaland in Landgraaf. Vanuit het terrein waarop ook Pinkpop georganiseerd wordt, begonnen de deelnemers aan een parcours van maar liefst 300 kilometer voor het goede doel, waarna er ook weer in Landgraaf gefinisht gaat worden. Op zaterdag 2 oktober zijn de deelnemers van start gegaan om vervolgens de hele nacht door te lopen en te fietsen. Op zaterdag 3 oktober komen de deelnemers over de eindstreep.

Het parcours gaat dit jaar via De Koel, waar zo’n 185 teams een rondje door het stadion maken en even bij kunnen tanken. Rond het stadion van VVV zijn door een groot team van vrijwilligers onder meer een terras met DJ en eet- en drinkkraampjes opgebouwd voor de deelnemers.

VVV-Venlo wenst alle deelnemers van de Roparun heel veel succes!

mf2