Menu

VVV-Venlo houdt Werder op 1-1

maandag 30 juli 2018

De voorlaatste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bracht VVV-Venlo maandagavond naar het Noord-Duitse Lohne, waar de Duitse topclub Werder Bremen als gastheer fungeerde. 'Die Grünen' speelden op volle oorlogssterkte tegen de geelzwarten. De Venlonaren speelden met Dekker en Kum achterin op de vleugels. Rutten was doorgeschoven naar het middenveld en speelde daar naast Post en Susic. Bij Werder stond onder meer nieuwkomer Davy Klaassen in de basis.

Al binnen een minuut kwam VVV bijna op voorsprong. Uit een hoekschop van Susic kopte Grot in. Doelman Pavlenka kon de bal nog net wegtikken. Aan de andere kant was Bremer dicht bij de openingstreffer toen Max Kruse vrij mocht uithalen. De 'stürmer' raakte de lat boven Unnerstall.
De treffer viel toch. In de 23e minuut kreeg Martin Harnik vrije doortocht en hij scoorde beheerst. Toch had het zomaar gelijk kunnen worden toen Samuelsen uit een hoekschop tegen de lat kopte. Bijna scoorde Kruse in de tegenaanval namens Werder, maar zijn schot ging ruim naast. En ook een kopbal van de vriistaande Eggestein miste de juiste richting, anders was de achterstand bij rust al onoverbrugbaar geweest.

Na de rust kwamen Van Bruggen en Linthorst in de plaats van Post en Rutten. In het spelbeeld veranderde niet veel. Werder bleef de bovenliggende partij maar uit plaagstootjes was VVV af en toe gevaarlijk. Zo zeilde een schot van Grot via de vingertoppen van de ingevallen Plogmann tot hoekschop. En daaruit kopte Samuelson opeens raak. De gelijkmaker die niemand aan zag komen: 1-1.
In de fase na de gelijkmaker bleef VVV aardig meevoetballen, al had Werder een optisch overwicht. Grote kansen bleven echter uit. En als de Noord-Duitsers al eens gevaarlijk werden, liet Unnerstall zich van zijn beste kant zien. Waardoor de 1-1 uiteindelijk ook de eindstand werd van deze onderhoudende oefenwedstrijd tegen Werder Bremen.

Werder Bremen - VVV-Venlo 1-1 ( 1-0 )
Toeschouwers: 2.815.
Doelpunten: 23. Harnik 1-0, 50. Samuelsen 1-1.
Opstelling VVV: Unnerstall, Dekker ( 84. Korkmaz), Promes ( 87. Simon Janssen), Röseler, Kum ( 84. Roel Janssen), Rutten ( 46. Van Bruggen), Post ( 46. Linthorst), Susic, Van Ooijen ( 70. Labylle), Grot, Samuelsen.  

 Foto: Nordphoto.de 

 

mf2