Menu

VVV-Venlo komt net te kort

vrijdag 1 oktober 2021

VVV-Venlo heeft vrijdagavond verloren op bezoek bij Jong PSV. De Venlonaren stonden bij rust met 2-0 achter, maar waren in de slotfase nog een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, die op basis van de tweede helft verdiend was geweest. Het bleef in Eindhoven echter bij één doelpunt van Erik Sorga: 2-1.

Op De Herdgang keerde Danny Post terug in de basisopstelling van trainer Jos Luhukay. De aanvoerder stond de afgelopen wedstrijden geblesseerd aan de kant, maar maakte vrijdagavond zijn rentree. Ook Sorga mocht in de basis beginnen. De Estse spits, die is opgeroepen voor de komende twee WK-kwalificatieduels van de nationale ploeg van Estland, kreeg de voorkeur boven Joeri Schroijen. Sorga was na acht minuten ook de eerste VVV-speler die gevaarlijk werd met een schot, maar de eerste Venlose doelpoging ging naast het doel.

Jong PSV op voorsprong
Buiten het schot van Sorga en een afstandsschot van Aaron Bastiaans dat geen problemen opleverde voor Jong PSV-doelman Vincent Müller vielen er in de eerste twintig minuten geen echte kansen te creëren. Dat veranderde in de 23ste minuut toen de thuisploeg dicht bij de openingstreffer was. Lukas Zima wist knap redding te brengen op een kopbal van dichtbij. Een minuut later werd de keeper van VVV echter alsnog gepasseerd. Nadat Zima een gevaarlijke hoge bal wegtikte, kwam het leer pal voor de voeten van Johan Bakayoko te liggen en de aanvaller zette Jong PSV vervolgens op voorsprong.

Tien minuten na de openingstreffer van de Eindhovenaren maakte Mitchell van Rooijen zijn rentree na weken van blessureleed. Hij kwam in de ploeg voor Kristopher Da Graca, wiens positie centraal achterin werd overgenomen door Tristan Dekker, die daarvoor op het middenveld stond. Ook met Van Rooijen binnen de lijnen wist VVV in het restant van de eerste helft eigenlijk niet meer gevaarlijk te worden. Vlak voor rust werd Jong PSV via de rechterflank wel gevaarlijk en na een wilde sliding van Bastiaans legde scheidsrechter Robin Hensgens de bal op de stip. Vanaf elf meter bepaalde Maxi Romero de ruststand vervolgens op 2-0.

VVV vecht zich in de wedstrijd
In het tweede bedrijf moest er uit een ander vaatje getapt worden en dat leek VVV snel begrepen te hebben. Na slechts één minuut bracht Sorga de Venlonaren terug in de wedstrijd door met een fraaie inzet achter het standbeen voor de aansluitingstreffer te zorgen. De assist kwam op naam van Carl Johansson, die in de rust in de ploeg kwam voor Bastiaans en direct belangrijk was. Kort na het doelpunt van Sorga was VVV ook direct dicht bij de gelijkmaker. Yahcuroo Roemer kreeg de bal in het strafschop gebied voor zijn voeten en aarzelde geen moment. Doelman Müller had alle moeite met het schot van Roemer en kon de bal nog net uit het Brabantse doel houden. Roemer kreeg vervolgens nog een schop na van een Jong PSV’er die te laat in kwam glijden, maar scheidsrechter Hensgens wilde van een strafschop niets weten.

Na het schot van Roemer werd VVV lange tijd niet meer gevaarlijk en dus moest het opnieuw in de slotfase gebeuren voor de Venlonaren. Met Kees de Boer en Ertan Hajdaraj in het veld als vervanger voor Post en Sorga gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker. Acht minuten voor het einde was VVV dichtbij, maar Jong PSV kon de 2-2 ternauwernood voorkomen. VVV claimde daarbij nog een penalty vanwege hands, maar opnieuw ging de bal niet op de strafschopstip. In de laatste minuten zette VVV de thuisploeg nog verder onder druk met een slotoffensief. De verdiende gelijkmaker viel echter niet meer en dus ging VVV zonder punten terug naar Venlo.  

Jong PSV – VVV-Venlo: 2-1 ( 2-0 )
24. Johan Bakayoko. 1-0
44. Maxi Romero (penalty). 2-0
46. Erik Sorga. 2-1

Opstelling Jong PSV: Vincent Müller; Emmanuel van de Blaak, Felipe Luis ( 60. Jenson Seelt), Dennis Vos, Nathan Markelo ( 60. Livano Comenencia); Mathias Kjølø, Mathijs Tielemans ( 68. Dante Sealy), Emmanuel Matuta; Cheick Toure, Johan Bakayoko, Maxi Romero ( 45. Ismael Saibari).

Opstelling VVV-Venlo: Lukas Zima; Tobias Pachonik, Kristopher Da Graca ( 33. Mitchell van Rooijen), Brian Koglin, Simon Janssen; Danny Post ( 76. Kees de Boer), Tristan Dekker, Levi Smans; Yahcuroo Roemer ( 62. Wassim Essanoussi), Erik Sorga ( 76. Ertan Hajdaraj), Aaron Bastiaans ( 45. Carl Johansson).

mf2