Menu

VVV-Venlo lijft Guus Hupperts in

vrijdag 8 mei 2020

De eerste inkomende transfer van VVV-Venlo is een jongen uit de provincie. Guus Hupperts, geboren in Heerlen en opgegroeid in Gulpen, wordt door de Venlose ploeg ingelijfd. De 28-jarige aanvaller is afkomstig van de Belgische Eersteklasser KSC Lokeren, de club die afgelopen week failliet ging en waar hij een contract tot medio 2020 had. In Venlo tekent hij een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie voor één extra seizoen.

Hupperts doorliep de jeugdopleiding van Roda JC en sloot in het seizoen 2007-2008 aan bij de selectie van het eerste elftal. Hij maakte in 2010 zijn competitiedebuut in de hoofdmacht. Na enkele seizoenen vertrok hij in 2014 naar AZ. Door die club werd hij in januari 2016 voor een half jaar verhuurd aan Willem II. In augustus 2016 nam KSC Lokeren hem definitief over van AZ.

Over de stap die hij maakt zegt Hupperts: “Toen VVV-Venlo interesse toonde hoefde ik niet lang na te denken. Eredivisie spelen in de provincie waar ik geboren en getogen ben bij de club waarvan mijn overgrootvader aan de wieg stond. Ik ken daardoor de club én de gemoedelijke cultuur en voel me daar heel prettig bij. VVV-Venlo sprak het vertrouwen in me uit. Samen willen we de lijn, die de club ná de winterstop heeft ingezet, aankomend seizoen doortrekken. Ik hoop daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Guus is een technisch vaardige aanvaller die creativiteit in zijn spel legt. Hij voetbalt al geruime tijd op het hoogste niveau, in zowel Nederland als België en kent het klappen van de zweep wel. Zijn ervaring neemt hij mee als extra bagage, waardoor hij de jeugdige spelers in de selectie daar wellicht van mee kan laten profiteren. Guus is daarnaast een jongen uit de Provincie. Wij zijn blij dat hij de stap naar Noord-Limburg heeft gemaakt.”

mf2