Menu

VVV neemt in 2e helft afstand van UNA

vrijdag 9 juli 2021

In een heerlijk zomeravondzonnetje trad VVV-Venlo vrijdag 9 juli jl. op het sportpark van vv Reuver aan tegen derde divisionist UNA uit Zeelst. Trainer van de Brabanders: Harrie Gommans, de Limburgse oud-prof van onder meer Fortuna Sittard en MVV Maastricht. Voor de geelzwarten betekende het de tweede wedstrijd in de oefenperiode. De mannen van Jos Luhukay hadden eerder in de week al van eersteklasser SV Venray gewonnen: 0-4.

Met de beide ‘Stannen’ in het hart van de defensie (Stan Henderikx en Stan van Dijck) begonnen de Venlonaren aan de eerste helft. In het eerste kwartier was het aftasten geblazen. De eerste echte gevaarlijk actie werd in de 17e minuut ingeleid door Niek Munsters. De rechtsbenige van de twee broers werd op randje strafschopgebied gevloerd. Stan van Dijck dacht zijn kunststukje uit de wedstrijd van afgelopen dinsdag te herhalen. Zijn geplaatste vrije trap eindigde echter in de muur. Na 24 minuten was het aan de ander kant gevaarlijk en meteen goed ook. Een schot van de Veldhovense spits werd maar ternauwernood gekeerd door Delano van Crooij. Een schot van Joep Munsters was vier minuten later net te hoog gemikt om de UNA-doelman te verschalken. UNA werd steeds gevaarlijker. In de 32e minuut moest Niek Munsters ingrijpend zodat een UNA-aanvaller het doel van Delano van Crooij niet gericht onder vuur kon nemen. Het was één van de weinige wapenfeiten van de eerste helft. Het was dat Tobias Pachonik enkele minuten voor rust nog besloot om via een ‘rückfallzieher’ het eigen doel van Delano van Crooij onder vuur te nemen, anders was de eerste helft als een nachtkaars uitgegaan. Toch bleef het ondanks deze hachelijke situatie 0-0.

In de tweede helft mochten Aaron Bastiaans en Delano van Crooij hun plek op het veld behouden. De andere negen werden gewisseld en vervangen door nieuwe frisse krachten. Dat betekende het officieuze debuut van Kees de Boer voor VVV-Venlo. De Volendammer, afkomstig van ADO Den Haag, mocht voor de eerste keer het wedstrijdtenue van VVV-Venlo aantrekken. Hij zag zijn collega Simon Janssen het eerste gevaar in de tweede helft stichten. Het schot van de Venlonaar ging net over het UNA-doel. Tristan Dekker, net vijf minuten in het veld, moest na een stevige charge het veld alweer verlaten. Hij werd vervangen door Jonas Theuerzeit. Na tien minuten as het eerst Sven Braken die vrij uitkwam voor de UNA-doelman. Die laatste redde met zijn voet op het schot van de Maastrichtenaar. Yahcuroo Roemer mocht het in de herkansing proberen maar mikte naast. VVV-Venlo kwam er steeds vaker uit, maar creëerde in de eerste 25 minuten van de tweede helft geen kansen meer. In minuut 70 schoot Kees de Boer uit kansrijke positie op de vuisten van de keeper. Drie minuten later mocht diezelfde De Boer aanleggen voor een vrije trap, na een overtreding op Simon Janssen. De blonde middenvelder zag de UNA-keeper bij de eerste paal staan en mikte het leer bij de tweede paal bijna binnen. Minuut 76 was de minuut dat de ban werd gebroken door de geelzwarten. Simon Janssen zette vanaf links voor, Sven Braken kopte in, maar de UNA-doelman wist nog te redden. De afgeslagen bal kwam echter voor de voeten van Niek Munsters. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor VVV1. Nauwelijks twee minuten later kwam het gevaar weer via links. Ditmaal was Wassim Essanoussi de aanstichter. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij de volledig vrijstaande Yahcuroo Roemer die eenvoudig binnen tikte: 2-0. Dat was tevens de eindstand van deze tweede oefenwedstrijd. Volgende week donderdag 15 juli treedt VVV-Venlo in Duitsland aan tegen sv Straelen. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Opstelling VVV-Venlo 1e helft
Van Crooij, Pachonik, Van Dijck, Henderikx, Gelmi, Nabbe, Joep Munsters, Niek Munsters, Verheijen, Smans, Bastiaans.

Opstelling VVV-Venlo 2e helft
Van Crooij, Dekker ( 50. Theuerzeit), Da Graca, Koglin, Leliendal, Janssen, Essanoussi, De Boer, Bastiaans ( 65. Niek Munsters), Braken, Roemer

mf2