Menu

O15 maatschappelijke kampioenen

donderdag 21 november 2019

In het kader van het project KERNgezond ‘De Buitenspelval’ vond maandagavond 18 november de eerste ontmoeting plaats tussen spelers van VVV-Venlo onder-15 en de ouderen van de Venlose zorginstelling Crescendo. Beide doelgroepen ondernemen dit seizoen gezamenlijk een aantal activiteiten waarbij omgaan met elkaar, begrip én respect voor elkaar en iets over hebben voor een ander centraal staan.

Tijdens deze eerste ontmoeting was zowel jong als oud in groten getale aanwezig. Dit resulteerde in een bomvolle huiskamer bij zorginstelling Crescendo. Bij binnenkomst zorgden de VVV-spelers ervoor dat alle ouderen een kopje koffie of thee kregen met uiteraard een heerlijk plakje cake. Na een eerste kennismaking met elkaar werd er in gemixte teams een kennis- en muziekquiz gespeeld. Jong en oud overlegden druk, zongen mee met de muziek en waren fanatiek tot de laatste vraag.

Deze bijzondere ontmoeting vloog voorbij en met een lach namen beide groepen afscheid van elkaar om elkaar in januari van het nieuwe jaar weer terug te zien bij een volgende activiteit. Voor de ouderen zijn deze spelers nu al ware kampioenen!

Eenzaamheid onder ouderen is een nog steeds groeiende maatschappelijke uitdaging. Met het project ‘De Buitenspelval’ worden er nieuwe, duurzame verbindingen gelegd tussen jong en oud met als doel om de eenzaamheid terug te dringen. Het is uniek dat een Betaald Voetbal Organisatie hun jeugd op deze mooie manier inzet. De spelers van VVV-Venlo onder-15 zijn jonge, maatschappelijke ambassadeurs van hun club.

De Buitenspelval is voortgekomen uit de samenwerking tussen Stichting KERNgezond en VVV-Venlo.

mf2