Menu

VVV-Venlo ondersteunt ‘One Love’

zaterdag 26 september 2020

Afgelopen februari is vanuit het gehele voetbal in samenwerking met de overheid het aanvalsplan tegen racisme gepresenteerd. Dit aanvalsplan omvat de 3 pijlers: voorkomen, signaleren en sanctioneren.

Een onderdeel van de pijler ‘voorkomen’ is de campagne ‘One Love’. Deze campagne is gericht op de verbindende kracht van voetbal en zal circa drie jaar duren. ‘One Love’ wordt afgetrapt met een open brief in diverse media. De brief tref je onderstaand.

Wij als VVV-Venlo ondersteunen deze campagne van ganser harte.

Want voetbal is van iedereen!

Wij nodigen iedereen uit…
Wereldwijd staan er wekelijks honderden miljoenen mensen op en langs het veld, vanwege voetbal. Er is geen uithoek in de wereld te bedenken waar men niet een balletje trapt of hooghoudt met elkaar. De passie voor het spel loopt door alle lagen van de bevolking en groepen met de meest uiteenlopende achtergronden heen. Zo ook in Nederland. Gezamenlijk beleven in Nederland miljoenen mensen het voetbal in de stadions, op de velden of in de straten.

Voetbal is hiermee meer dan een sport, het is meer dan het spelletje. Voetbal verbindt mensen met elkaar, ook mensen die elkaar niet kennen, die elkaars taal niet spreken, elkaars cultuur niet kennen. Want in het voetbal spreekt iedereen één en dezelfde taal: de taal van de liefde, de liefde voor de bal en de liefde voor het spelletje. De manier waarop het voetbal mensen samenbrengt is ongekend en vind je nergens anders. Voetbal heeft daarmee de kracht om dingen te veranderen die op een andere manier niet lukken

Nu na lange tijd de competities eindelijk weer zijn begonnen, is er meer dan ooit het besef dat samen voetballen en samen voetbal beleven iets fantastisch is, iets unieks waar je elke dag mee bezig bent, iets wat je mist als het er niet is en waar je samen met anderen laat zien dat het onmogelijke soms kan. Op het veld, langs het veld.

Voetbal is een uitnodiging. Een uitnodiging om het samen te doen en om samen te genieten. Ongeacht ras, huidskleur, seksuele geaardheid, cultuur, geloof, nationaliteit, gender en leeftijd. Iedereen is welkom en hoe meer mensen meedoen, hoe meer verschillen we meteen kunnen overbruggen. Want voetbal is van iedereen.

Ons voetbal is van iedereen

Het Nederlands elftal, OranjeLeeuwinnen, KNVB, Eredivisie, Vrouwen Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, ADO Den Haag, AZ, Ajax, FC Emmen, FC Groningen, FC Twente, FC Utrecht, Feyenoord, Fortuna Sittard, Heracles Almelo, PEC Zwolle, PSV, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, VVV-Venlo, Vitesse, Willem II, sc Heerenveen, SC Cambuur, NAC Breda, Roda JC Kerkrade, FC Almere City, Telstar, De Graafschap, Excelsior, FC Eindhoven, FC Den Bosch, Helmond Sport, FC Volendam, Go Ahead Eagles, FC Dordrecht, MVV Maastricht, NEC, Top Oss, VVCS, CBV, BSBV, CVOS, NSP, BAV, Anne Frank Stichting, Suriprofs, John Blankenstein Foundation, CIDI, Maccabi, Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, Inspraakorgaan Turken Nederland, het Supporterscollectief en alle amateurverenigingen van Nederland.

mf2