Menu

VVV ondersteunt ‘Venloos Keteerke’

donderdag 16 april 2020

In deze tijd van sociale afstand hebben we allemaal minder contacten dan we zouden willen. We bellen met familie en vrienden, we volgen het nieuws. Maar we komen minder mensen tegen, we spreken minder mensen. Er zijn geen toevallige ontmoetingen meer waar mooie of leuke gesprekken in ontstaan. Ons wereldje wordt kleiner, we worden allemaal wat eenzamer.

Een tegen Eenzaamheid Venlo, waarvan de VVV Foundation convenantpartner is, lanceert daarom het initiatief  “Venloos Keteerke”. Een initiatief waarbij mensen die elkaar (nog) niet kennen met elkaar in contact gebracht worden. Dit initiatief wordt van harte ondersteund door VVV-Venlo én de VVV Foundation.

Een tegen Eenzaamheid Venlo
Een tegen Eenzaamheid Venlo is een samenwerkingsverband van  20 Venlose organisaties die samenwerken om eenzaamheid te bestrijden en mensen met elkaar te verbinden. Dat gebeurt o.a. door kennis over eenzaamheid te verspreiden, door mensen te stimuleren om meer oog en oor voor elkaar te hebben en door allerlei activiteiten die de onderlinge verbondenheid te vergroten. Een van die activiteiten is het Venloos Keteerke.

Een andere activiteit is het onlangs uitgerolde posterproject, waarbij een groen-rode raamposter is verspreid onder alle inwoners van Venlo. Dit met als doel om onder de gegeven omstandigheden de inwoners van Venlo te ondersteunen bij goed nabuurschap en dan met name ten behoeve van inwoners die hulp nodig hebben en zij die graag willen helpen.

Venloos Keteerke
Mensen die zich aansluiten bij het Venloos Keteerke worden “belbuur”. Ze maken elke week drie of meer keer een kwartiertje vrij om een ander te ‘ontmoeten’ door de telefoon. Om iets te vertellen over zichzelf, hun interesses, hun dagelijkse leven of wat men maar wil . Niet om hulp te vragen of te geven, maar om gewoon een gezellig gesprek te hebben met een relatief onbekende, die in de loop van de tijd steeds vertrouwder kan worden. Ze bellen elkaar om de beurt, op tijden die ze samen afspreken.

Een tegen Eenzaamheid Venlo zorgt er voor dat telefoonnummers uitgewisseld worden en daarna bepalen de belburen zelf hoe zij hun contact op afstand gaan invullen.

Opgeven kan via de website van Een tegen Eenzaamheid Venlo (onder het menu-item nieuws) of door een email te sturen naar venloosketeerke@eentegeneenzaamheidvenlo.nl

Ook kunnen mensen zich opgeven via het telefonisch meldpunt van de Algemene Hulpdiensten Tegelen-Steyl-Belfeld. Het meldpunt is elke werkdag van 09.00-12.00 uur bereikbaar. Het telefoonnummer is 06-49 34 14 79.

 

mf2